Udrea: PMP va vota moţiunea de cenzură depusă de ACL, nu avem orgoliile acestea cu "cine e primul"

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că formaţiunea sa va vota moţiunea de cenzură depusă de ACL, deşi parlamentarilor PMP nu le-a fost solicitată semnătura de susţinere, ea adăugând: "Nu avem orgoliile acestea cu cine e primul".

Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Udrea: PMP va vota moţiunea de cenzură depusă de ACL, nu avem orgoliile acestea cu "cine e primul"

Elena Udrea (Imagine: Stefan Sandu/ Mediafax Foto)

"Vom vota, sigur că da. Nu avem orgoliile acestea, cu cine e primul", a spus Udrea.

Întrebată cum vede faptul că parlamentarii PMP nu au fost solicitaţi să semneze moţiunea de cenzură a ACL şi dacă acest gest nu reprezintă o formă de excludere, Udrea a precizat că, în acest moment, competiţia electorală pentru Preşedinţie îi face pe unii să slăbească opoziţia.'

"Pentru ca o acţiune de opoziţie să fie puternică, ea trebuie susţinută de toţi cei care se declară azi în opoziţie", a subliniat Udrea.

Ea a menţionat că, de regulă, iniţiativele de contestare a Guvernului care vin din partea celor din ACL se referă la acţiuni ale Guvernului care afectează direct interesul politic şi electoral al ACL.

"De exemplu, atacarea Ordonanţei cu migraţia primarilor s-a făcut pentru că aceasta afecta direct cele două partide (PDL şi PNL, n.r.) pentru că foarte mulţi primari deja sunt cu arme şi bagaje la PSD", a spus Udrea.

ACL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative, se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale. Anunţul a fost făcut, vineri, de către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus că documentul a fost depus la Parlament. Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este semnată de 171 de parlamentari. Klaus Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este cel mai puternic instrument la îndemâna opoziţiei şi poate fi folosit "relativ rar".

Moţiunea de cenzură se intitulează ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”. Documentul cuprinde 12 pagini.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici