Udrea şi Boc au băut lapte românesc în faţa ziariştilor, acuzând Guvernul de iresponsabilitate

Deputatul PDL Elena Udrea şi fostul premier Emil Boc au băut, joi, lapte produs de companii autohtone, arătând că vor să dea "un semnal faţă de iresponsabilitatea actualului Guvern care a speculat că laptele ar fi contaminat".

Urmărește
185 afișări
Imaginea articolului Udrea şi Boc au băut lapte românesc în faţa ziariştilor, acuzând Guvernul de iresponsabilitate

Elena Udrea şi Emil Boc (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Udrea şi Boc au băut lapte, în faţa ziariştilor, înainte de prezentarea de către candidatul la şefia PDL a moţiunii "Noul PDL. O nouă Românie" pentru organizaţia PDL Bucureşti.

După ce a băut lapte, Elena Udrea a spus că ea crede în producătorii autohtoni şi în laptele românesc.

"E un semnal pe care-l dăm faţă de iresponsabilitatea actualului Guvern, care după un control de rutină a panicat o ţară întreagă speculând că laptele ar fi contaminat. Cred în producătorii de lapte autohtoni, cred în laptele românesc, beau cu încredere, cu plăcere şi mai ales că mi-am pierdut vocea după zeci de prezentări a moţiunii. Aveam nevoie de un pahar de lapte înainte de această prezentare", a precizat Elena Udrea.

Ea a mai spus că speră "că nu are mustăţi" după ce a băut paharul cu lapte în faţa ziariştilor.

Fostul premier Emil Boc a băut, la rândul său, lapte, precizând că face acest lucru în fiecare zi.

"Am băut de fiecare dată, e laptele pe care-l beau în fiecare zi şi n-am nicio problemă de sănătate. Să bem lapte că e sănătos, dar de 1,5 nu de 3 că e mai gras", a precizat Boc.

ANSVSA a făcut publice joi rezultatele anchetei pentru determinarea conţinutului de aflatoxină M1 din lapte şi a arătat că, din cele 1.335 de probe recoltate, 67, reprezentând 5 la sută, au fost pozitive.

Din cele 67 de probe de lapte în care s-a găsit aflatoxină peste limita europeană admisă (0,05 la sută), 34 au provenit din ferme, cinci - de la centre de colectare, opt - de la automate de vânzare, iar 20 - din unităţi de procesare.

În cadrul anchetei, au fost verificate 785 de ferme, probe pozitive fiind la 4,3 la sută dintre acestea, 177 de centre de colectare, 134 de automate pentru vânzare şi 239 de unităţi de procesare.

Cu acelaşi prilej, 47 de automate pentru vânzarea directă a laptelui crud au fost închise temporar, echivalentul a 14 la sută din numărul total de automate din România, 193 de tone de lapte crud au fost oprite de la procesare/vânzare, ceea ce reprezintă 0,03 la sută din producţia lunară a României, iar 104 tone de produse lactate au fost reţinute în depozitele unităţilor de procesare şi distruse, respectiv 1,66 la sută din producţia lunară a României.

Probele au fost recoltate timp de o săptămână, începând din 7 martie, anlizele derulându-se ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici