"România nu mai trebuie neapărat să se alinieze la poziţii comune deja convenite, ci are acum posibilitatea de a contribui la formarea unor majorităţi care să o reprezinte şi să asigure promovarea intereselor sale fundamentale", a spus Cioroianu.
"Cu perseverenţă, pragmatism şi strop de şansă putem aduce viitorul mai aproape, mai repede, dar atenţie: şansa în diplomaţie mai ales se construieşte zi de zi cu eforturi care de cele mai multe ori pentru concetăţenii noştri rămân ascunse", a adăugat el.
Ministrul de Externe le-a transmis celor prezenţi că aşteaptă din partea lor "mai multă creativitate în ceea ce priveşte folosirea diverselor parteneriate, precum cele cu Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania sau Ungaria, a mecanismelor de cooperare în problematica afacerilor europene cu celelalte ţări din Uniune".
"România îşi va asuma interesul comun european, dar trebuie să-şi promoveze simultan interesul său propriu de o manieră care să îi ralieze pe partenerii noştri", a mai spus Cioroianu.