- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.10.2014, 12:43)
- Eliana Radulescu , Valentina Postelnicu
Ultima şedinţă a Senatului înaintea vacanţei electorale, suspendată din lipsă de cvorum
Ultima şedinţă a Senatului înaintea vacanţei pentru campania electorală a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum, înainte ca senatorii să treacă la votul legilor organice aflate pe ordinea de zi.
Urmărește
278 afișări
Ultima şedinţă a Senatului înaintea vacanţei electorale, suspendată din lipsă de cvorum (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Şedinţa de miercuri a Senatului a fost închisă mai devreme cu o oră faţă de programul stabilit iniţial, după ce a început cu o întârziere de aproape o oră, o altă jumătate de oră senatorii citind de două ori prezenţa, pentru a ajunge la cvorumul necesar deschiderii lucrărilor.
După prima citire a prezenţei s-au înregistrat 66 de senatori, numărul minim necesar pentru deschiderea lucrărilor în plen fiind de 86.
Preşedintele de şedinţă din prima parte a reuniunii, Cristian Dumitrescu (PSD), a cerut de mai multe ori un vot electronic de verificare a cvorumului, unde s-au înregistrat prima oară 48 şi a doua oară 75 de voturi electronice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Dumitrescu a început să numere personal senatorii care intrau în sala de plen. ”Domnule Grapă, nu ne-aţi onorat cu un vot”, i-a spus Dumitrescu unui senator liberal.
În acest moment, Cristian Dumitrescu a cerut din nou un apel nominal, convins că de data aceasta se va reuşi strângerea numărului necesar de senatori pentru a începe şedinţa plenului.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a cerut, la rândul său, apel nominal. ”Dacă nu sunt prezenţi, închidem şedinţa. Ieri domnul Oprea făcea declaraţii până la lacrimi. Astăzi am demonstrat că ceea ce am spus ieri este adevărat. Uitaţi-vă în partea stângă a sălii”, a spus Ilie Sârbu.
”Să facem un selfie cu partea stângă a sălii”, a comentat şi Cristian Dumitrescu, cu referire la faptul că în partea stângă a sălii de plen sunt aşezaţi senatorii din opoziţie.
În urma celui de-al doilea apel nominal s-au înregistrat 91 de senatori prezenţi.
”Fizic, au răspuns prezenţi 91 de colegi. Suntem în cvorum de lucru, este verificat fizic, acest lucru înseamnă că putem deschide şedinţa, aveam nevoie de 86 de senatori”, a declarat Cristian Dumitrescu.
În a doua parte a şedinţei, la solicitarea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, a cerut parlamentarilor să dea ”un vot de control”, la care au votat doar 63 de senatori, cvorumul de lucru fiind de 86 de parlamentari.
Înainte de a cere verificarea cvorumului, Haşotti le-a spus colegilor senatori că în şedinţa de miercuri, ”prin sârguinţa Senatului sau a Guvernului”, au fost adoptate nu mai puţin 20 de ordonanţe, dintre care şapte de urgenţă şi 13 ordonanţe simple, şi doar trei proiecte de lege şi două iniţiative legislative.
”Să vedeţi şi dumneavoastră cam cum se guvernează”, a spus acesta.
În replică, social-democratul Ioan Chelaru a menţionat că, din motive care ţin de termene, ordonanţele intră mai repede la ”judecata” Parlamentului, în timp ce propunerile legislative intră ”un pic mai greu”.
”Nu este niciun fel de problemă. Noi ne bucurăm că există o opoziţie puternică, că cenzurează de cele mai multe ori elegant fiecare lucru care i se pare anormal”, a adăugat Ioan Chelaru.
”Succes în dezbaterile pe care le aveţi în colegiile electorale”, le-a mai spus acesta senatorilor aflaţi în sală.
Începând cu 6 octombrie, senatorii vor avea activitate în teritoriu pe durata campaniei electorale pentru prezidenţiale.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu