Ultimele negocieri înaintea moţiunii de cenzură. Dăncilă: Am discutat cu parlamentarii PSD care au semnat. Nu se pune problema de sancţiuni/ Câţi parlamentari ar vota pentru moţiune

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că a discutat cu parlamentarii PSD care au semnat moţiunea de cenzură şi le-a cerut mai multă responsabilitate, precizând că aceştia nu vor fi sancţionaţi. Premierul a adăugat că a avut întrevederi şi cu parlamentari ALDE şi Pro România.

Urmărește
5023 afișări
Imaginea articolului Ultimele negocieri înaintea moţiunii de cenzură. Dăncilă: Am discutat cu parlamentarii PSD care au semnat. Nu se pune problema de sancţiuni/ Câţi parlamentari ar vota pentru moţiune

Câţi parlamentari a numărat Orban că ar vota pentru moţiunea de cenzură/ Dăncilă convoacă şedinţă înaintea votului - surse

UPDATE Dăncilă: Am discutat cu parlamentarii PSD care au semnat moţiunea. Nu se pune problema de sancţiuni

„Am discutat cu parlamentari. Am încecat să am o discuţie foarte corectă.Le-am cerut mai multă responsabilitate. Le-am spus că România are nevoie de stabilitate şi că nu văd o alternativă. Renunţăm la un program de guvernare ca să facem ce? Pentru mine a fost important să discut cu oameni pe care îi cunosc. Am vrut să văd opinia lor. Eu am discutat, vom vedea ce vor face la moţiune. Nu se pune problema de sancţiune. Sunt convinsă că cea mai dură sancţiune va fi din partea populaţiei. Gândiţi-vă că fiecare a candidat şi a obţinut funcţia de senator sau deputat susţinut de cetăţenii din judeţul respectiv. Va trebui să le explice de ce au votat această sancţine, dacă se vor lua măsuri în perioada următoare de austeritate, ei sunt parte a acestor mpsuri pentru că au votat această moţiune”, a afirmat Viorica Dăncilă, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD.

Premierul a adăugat că a purtat discuţii şi cu parlamentarii ALDE şi Pro România.

„Am discutat şi la ALDE şi la ProRomânia. Au fost care au vrut să avem o discuţie. Am vrut să înţeleg ce s-a întâmplat. Ceea ce spune dl. Ponta de mult timp nimeni nu mai ia în seamă. Mai multe minciuni decât am auyit de la dl. Ponta nu am auzitt de la nimeni”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă le-a oferit funcţii parlamentarilor funcţii pentru a nu vota moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a răspuns: „Ce funcţii să le ofer? Atunci când nu ai argumente, vii cu astfel de acuzaţii. Nu am oferit nimănui funcţii, nu am oferit nimănui proiecte. Eu sunt un om al dialogului, îmi place să vorbesc cu oamenii, este normal să vorbesc cu oamenii şi sunt premierul tuturor românilor şi din opoyiţie, şi care mă voteayă şi care nu mă votează. Deci trebuie să discut cu toţi”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, un avertisment Vioricăi Dăncilă şi PSD să nu încerce să ofere bani sau funcţii parlamentarilor pentru a îi convinge să nu voteze moţiunea de cenzură, deoarece ar comite o infracţiune.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Orban susţine că 247 de parlamentari ar putea vota pentru moţiunea de cenzură

Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca 247 de parlamentari să voteze pentru moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Liderul PNL a precizat că nu există semnale că semnatarii moţiunii nu vor participa la vot.

„Începe săptămâna decisivă. PNL e mobilizat la maxim pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură. Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură. De asemenea, echipele de negociere ale PNL continuă discuţiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenţi, din PSD sau parlamentari din grupul minorităţilor naţionale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afară de cei 237 care au semnat moţiunea să vină la vot şi să voteze moţiunea de cenzură”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a BEX al PNL, de la Parlament.

Preşedintele liberal a mai spus că „un număr de 244, este socoteala noastră, dacă vor vota moţiunea de cenzură şi cei trei parlamentari care şi-au anunţat trecerea la Pro România se poate spune că suntem la 247. De asemenea, în ceea ce priveşte dispozitivul nostru de voturi, până în prezent nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea nici unuia dintre semnatari”.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi, care începe cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de aleşi.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Deputaţii Cornel Itu şi Horia Nasra au renunţat la PSD şi s-au alăturat grupului parlamentar Pro Europa. Anunţul va fi făcut în plenul Camerei Deputaţilor. Şi deputatul neafiliat de Olt, fost membru ALDE Mihai Niţă, s-a alăturat aceluiaşi grup parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici