- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.10.2019, 16:13)
- Elena Crangasu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un candidat la alegerile prezidenţiale propune desfiinţarea inspectoratelor şcolare: Sunt foarte politizate
Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale Theodor Paleologu a declarat, miercuri, că în programul său a cuprins ideea desfiinţării inspectoratelor şcolare, ca parte a reformei din educaţiei, deoarece acestea sunt politizate. El propune existenţa unor direcţii regionale ministeriale.
Urmărește
230 afișări
Un candidat la prezidenţiale propune desfiinţarea inspectoratelor şcolare: Sunt foarte politizate
„E un punct foarte important al programului, pentru că inspectoratele şcolare, aşa cum sunt acum, sunt foarte politizate. De aceea, propun directorate regionale, pentru că sunt deasupra politicilor judeţene, reţelelor politice judeţene”, a afirmat Theodor Paleologu, miercuri, într-o conferinţă de presă.
Desfiinţarea inspectoratelor şcolare este un aspect care se regăseşte în programul prezidenţiabilului PMP, motivând că iniţiativa vine „în scopul depolitizării învăţămîntului şi înfiinţarea unor direcţii regionale ministeriale care să se concentreze pe politici publice şi controlul standardelor de calitate”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, George Simion 13,8%
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 50% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Alte prevederi din programul lui Theodor Paleologu, în contextul reformelor pentru educaţie sunt:
Reforma în educaţie trebuie să înceapă cu cadrele didactice: prin formarea şi actualizarea stilului de predare în aşa fel încît acesta să cultive autonomia intelectuală, morală şi profesională a elevilor şi studenţilor, prin creşterea remunerării cadrelor didactice şi prin definirea unor standarde de calitate relevante.
Stimularea libertăţii şi competiţiei prin reducerea şi simplificarea reglementărilor pentru acreditare atît la nivel preuniversitar cît şi universitar.
Clasificarea universităţilor în funcţie de performanţa academică şi concentrarea finanţării pentru cercetare şi dezvoltare pe universităţile performante.
Constituirea unui corp voluntar de profesori-misionari pentru clasele 1-8, remuneraţi corespunzător, care să deservească zonele defavorizate.
Consultarea cu mediul privat şi cu societatea civilă în vederea constituirii unui plan de susţinere şi dezvoltare a instituţiilor şcolare din zonele defavorizate economic.
Dezvoltarea unei reţele de licee profesionale specializate în calificarea forţei de muncă şi conectate la realităţile pieţei, cu cifre de şcolarizare şi specialităţi stabilite prin consultare cu patronatele.
Reformarea învăţămîntului primar în scopul eliminării învăţării mecanice şi al dezvoltării gîndirii creative, gîndirii critice şi capacităţii de dezbatere prin învăţare experienţială.
Creşterea progresivă a alocării de fonduri către Ministerul Educaţiei, pînă la cel puţin 6% din PIB, asigurîndu-se totodată un echilibru între creşterea remunerării cadrelor didactice, ameliorarea infrastructurii şi investiţia în cercetare şi dezvoltare.
Creşterea semnificativă a numărului de burse acordate de către statul român tinerilor din Republica Moldova.
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Deputatul afiliat PSD Remus Borza va vota învestirea Guvernului PNL: Nu m-a convins nimeni. E o decizie luată din principiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe