Un deputat PDL şi trei din grupul minorităţilor au votat împotriva disponibilizărilor din MAI

Deputatul PDL Iosif Ştefan Drăgulescu şi trei reprezentanţi ai grupului minorităţilor naţionale s-au exprimat, marţi, împotriva disponibilizărilor din MAI, conform listelor de vot obţinute de MEDIAFAX, alţi câţiva parlamentari ai coaliţiei abţinându-se sau neparticipând la vot.

Urmărește
5 afișări

De asemenea, Mircia Giurgiu, care de marţi nu mai face parte din grupul PDL, a votat "împotrivă".

Potrivit listelor respective, deputatul PDL Blaga Iosif Veniamin s-a abţinut de la vot, în timp ce deputatul PDL Boiangiu Victor nu a votat.

Deputaţii independenţi Ion Munteanu şi Marian Săniuţă au votat împotriva disponibilizărilor, în timp ce Dan Ilie Morega şi Gheorghe Zoicaş, tot de la independenţi, nu au votat.

De la grupul minorităţilor naţionale, deputaţii Duşan Popov, Mihai Radan şi Dragoş Gabriel Zisopol au votat împotriva disponibilizărilor.

S-au abţinut deputaţii Ştefan Buciuţă, Gheorghe Firczak, Ghervazen Longer, Oana Manolescu, Adrian Miroslav Merka şi Nicolae Păun.

Deputaţii Aledin Amet, Miron Ignat, Nicolae Mirocivici şi Varujan Pambuccian nu şi-au exprimat votul.

Listele de vot arată, de asemenea, că deputaţii PNL şi PSD au votat împotriva disponibilizărilor.

Listele atestă, pe de altă parte, că toţi deputaţii UDMR au votat în favoarea disponibilizărilor.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a apreciat, marţi, că la votul asupra proiectului de lege privind disponibilizările din MAI a fost o problemă la parlamentarii din cadrul minorităţilor naţionale.

"La minorităţi a fost o problemă, unii n-au înţeles, alţii au votat împotrivă, alţii n-au votat", a susţinut Mircea Toader.

El a spus că ar putea fi discutat acest lucru în coaliţie pentru a se face o analiză. "În loc de 176 cât suntem (în coaliţia majoritară - n.r.), au votat 150 de deputaţi (în favoarea proiectului de lege - n.r.)", a mai spus Mircea Toader.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi 8 abţineri. Fiind lege organică, pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici