- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.02.2019, 16:03)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un deputat PSD îi scrie Comisiei LIBE despre Kovesi: Membrii îi vor adresa întrebări partenerei serviciilor
Liviu Pleşoianu a transmis, luni, o scrisoarea Comisiei LIBE despre Laura Codruţa Kovesi, care va fi audiată marţi în forul european pentru funcţia de procuror-şef european. Deputatul PSD le spune membrilor forului european că fostul procuror-şef al DNA este „partenera serviciilor secrete”.
Urmărește
335 afișări
Un deputat PSD îi scrie Comisiei LIBE despre Kovesi: Membrii îi vor adresa întrebări partenerei serviciilor
„ADEVĂRUL despre KOVESI a ajuns din nou la toţi membrii Parlamentului European! Am trimis acum acest mesaj: Membrii LIBE îi vor adresa întrebări partenerei serviciilor secrete, care îşi doreşte să devină Procuror-şef European. 26 februarie: Membrii LIBE o vor intervieva pe doamna Kovesi. De-a lungul celor 75 de minute, membrii LIBE vor respira acelaşi aer, în aceeaşi cameră, cu următoarea persoană:
1. În seara alegerilor prezidenţiale din anul 2009, în calitate de Procuror General al României, doamna Laura Codruţa Kovesi s-a deplasat împreună cu directorul Seviciului Român de Informaţii şi cu prim-adjunctul acestuia acasă la un foarte cunoscut politician, care avea să devină ministru în doar câteva zile. La întâlnire au participat şi alţi politicieni şi consultanţi politici. Doamna Kovesi (Procuror General) şi primii doi oameni ai serviciului secret (George Maior şi Florian Coldea) fuseseră numiţi în funcţie de Preşedintele Băsescu, cel care candida pentru un nou mandat. Toţi politicienii şi consultanţii care au participat la întâlnire se aflau în tabăra Preşedintelui Băsescu. Omul politic (Gabriel Oprea) în casa căruia avea loc întâlnirea secretă, în ziua alegerilor prezidenţiale, avea să devină ministru al Apărării Naţionale în doar câteva zile de la realegerea Preşedintelui Băsescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Informaţiile sunt publice şi vi le comunic în calitate de membru al Comisiei parlamentare de anchetă care a investigat alegerile prezidenţiale din anul 2009. Informaţia privind participarea doamnei Kovesi la acea întâlnire secretă, precum şi Deciziile Curţii Constituţionale a României în privinţa refuzului doamnei Kovesi de a participa la audierile Comisiei de anchetă au constituit temei pentru revocarea acesteia din funcţia de Procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
2. Ca Procuror General al României, doamna Laura Codruţa Kovesi a semnat un protocol SECRET de colaborare cu Serviciul SECRET. Protocolul secret dintre Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii a fost semnat de doamna Laura Codruţa Kovesi (Procuror General) şi de domnii George Maior (Director SRI) şi Florian Coldea (prim-adjunct SRI). Protocolul secret, despre care s-a aflat abia în anul 2017, a fost recent declarat neconstituţional de Curtea Constituţională a României. Prin acest protocol secret, cu încălcarea legislaţiei şi a Constituţiei, doamna Kovesi a aservit Procuratura română Serviciului Român de Informaţii. Este un caz unic la nivelul întregii Uniuni Europene!”, precizează Liviu Pleşoianu, într-o postare pe Facebook.
Social-democratul îi întreabă pe membrii Comisiei LIBE dacă ar susţine la şefia Parchetului European un candidat care în ţările lor ar fi fost un procuror general care a colaborat cu serviciile secrete. candidează la şefia Parchetului European
„Să presupunem că în spaţiul public din ţările pe care cu onoare le reprezentaţi s-ar afla că Procurorul General al ţării dumneavoastră s-a deplasat în seara alegerilor prezidenţiale acasă la un om politic care avea să devină ministru în câteva zile, într-un loc unde mai erau şi alţi politicieni, consultanţi politici, precum şi primii doi oameni din serviciul secret. Toţi - fie numiţi de Preşedintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflaţi în tabăra acestuia... Să presupunem apoi şi că s-ar afla, după opt ani, că acelaşi Procuror General a aservit Procuratura serviciului secret, printr-un protocol secret, semnat împreună cu şefii serviciului secret. Acel Procuror General despre care aţi afla acea informaţie ar avea susţinerea dumneavoastră pentru a ocupa funcţia de Procuror-şef european?”, a completat Pleşoianu.
Nu în ultimul rând, deputatul PSD spune că: „Indiferent de deciziile politice care se iau la nivel european, ca înalt reprezentant al intereselor cetăţenilor europeni, am convingerea că veţi simţi gravitatea acestor informaţii în clipa în care veţi oferi votul dumneavoastră pentru învestirea în funcţie a Procurorului-şef european”.
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi, 26 februarie, în şedinţa Comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european. Conform agendei oficiale afişate pe site-ul Comisiei LIBE, audierea celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului European va avea loc în intervalul orar 16.30-19.30, ora României.
După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o şedinţă pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidaţi. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.
Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Viorica Dăncilă, despre imaginile cu Timmermans când nu o salută: Nu m-a evitat deloc. Am fost primită cu căldură | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe