Un europarlamentar din partidul lui Viktor Orban demisionează după ce, în stare de ebrietate, a lovit o femeie într-un club

Balázs Győrffy, membru al Parlamentului European din partea partidului Fidesz al lui Viktor Orbán, a declarat vineri că se va retrage din viaţa publică după ce, în stare de ebrietate, a comis „acte de violenţă” asupra unei femei.

Urmărește
786 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar din partidul lui Viktor Orban demisionează după ce, în stare de ebrietate, a lovit o femeie într-un club

Balázs Győrffy

„Aseară m-am certat în stare de ebrietate cu o doamnă care, spre marele meu regret, a degenerat în violenţă. Ceea ce am făcut a fost intolerabil şi de neiertat”, a scris Győrffy într-o postare pe Facebook.

Potrivit tabloidului maghiar Blikk, europarlamentarul se afla la o petrecere într-un club din centrul Budapestei şi a strigat la o femeie, ceea ce a degenerat până în punctul în care a izbucnit o bătaie. Poliţia a fost chemată la faţa locului.

„Deşi, cu regret, nu-mi amintesc ce s-a întâmplat, ceea ce am făcut a fost inacceptabil”, a adăugat Győrffy. „După ceea ce am făcut, nu mai am ce căuta în viaţa publică. Prin urmare, demisionez din toate funcţiile mele publice şi părăsesc Fidesz. Este cel puţin ce pot face în această situaţie”.

Győrffy, care a fost ales în Parlamentul European în urmă cu doar câteva săptămâni, după ce a fost timp de 14 ani deputat în Ungaria, a prezentat scuze victimei, propriei familii şi susţinătorilor săi. „În plus faţă de responsabilitatea publică pentru acţiunile mele, voi accepta, desigur, orice consecinţe juridice”, a adăugat el.

În urma anunţului lui Győrffy, a reacţionat şi Partidul Fidesz, afirmând că „nu există nicio scuză” pentru comportamentul europarlamentarului. „Fidesz are reguli şi valori clare, iar oricine le încalcă nu poate fi membru al comunităţii noastre! Nu tolerăm violenţa, în special împotriva femeilor!”, a transmis partidul.

Deputaţii Fidesz s-au abţinut de la votarea primelor norme UE de combatere a violenţei împotriva femeilor în aprilie anul acesta, iar parlamentul de la Budapesta refuză să ratifice Convenţia de la Istanbul privind prevenirea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici