- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (07.07.2020, 17:08)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un fost consilier în Ministerul Mediului a recunoscut că a luat mită 1,3 milioane de lei
Gheorghe Tuluc, fost consultant şi apoi consilier superior în cadrul Serviciului Finanţări Investiţii din Ministerul Mediului şi Pădurilor, a recunoscut, alături de alte două persoane, trei fapte de luare de mită, în valoare de 1,3 milioane de lei, iar dosarul a fost trimis în judecată de DNA Bacău.
Urmărește
1826 afișări
Un fost consilier în Ministerul Mediului a recunoscut o mită de 1,3 milioane de lei. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA Bacău
Fostul specialist (consultant) şi ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanţări Investiţii din Ministerul Mediului şi Pădurilor, Gheorghe Tuluc, a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei. În acelaşi dosar sunt încă două persoane fizice, cercetate pentru complicitate la luare de mită, şi acestea recunoscând faptele.
Potrivit unui comunicat transmis marţi de DNA, în acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut faptul că, în perioada 2011-2012, în contextul realizării proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbeşti, jud. Bihor”, „Creşterea siguranţei în exploatare a barajului şi lacului de acumulare Dridu, judeţul Ialomiţa” şi „Servicii pentru pregătirea şi execuţia designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare şi testare pentru 2 locaţii Sinaia şi Săcele”, Gheorghe Tuluc, ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totală de 1.293.900 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Sumele de bani au fost primite în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi se refereau la verificarea şi promovarea documentaţiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii ce erau finanţate din bugetul de stat sau credite externe, supervizarea calitativă şi cantitativă a lucrărilor realizate şi favorizarea societăţii unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitaţii, în sensul că i-a pus la dispoziţie caietul de sarcini anterior publicării anunţului de participare la licitaţie.
„Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care şi ceilalţi doi inculpaţi) în baza unor contracte fictive de consultanţă şi asistenţă tehnică în construcţii sau închirieri utilaje, încheiate cu oamenii de afaceri”, se arată în comunicatul DNA.
În prezenţa avocaţilor, cei trei inculpaţi au declarat că recunosc faptele reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv închisoare cu suspendarea .executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă cuprinsă între 2 ani şi 2 luni şi 3 ani, în funcţie de vinovăţie.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Neamţ.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ungaria acuză România şi Ucraina că poluează râurile comune: „Maşinile noastre nu mai sunt capabile să gestioneze grămada de gunoaie”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe