Un senator american le cere şefilor Facebook şi Google să combată dezinformarea în Republica Moldova

Preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului din SUA, Ben Cardin, i-a îndemnat pe directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, şi directorul general al Google, Sundar Pichai, să ia măsuri pentru a combate dezinformarea în Republica Moldova înaintea alegerilor.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Un senator american le cere şefilor Facebook şi Google să combată dezinformarea în Republica Moldova

Un senator american le cere şefilor Facebook şi Google să combată dezinformarea în Republica Moldova

Senatorul american Ben Cardin le-a trimis celor doi directori câte o scrisoare, care menţionează referendumul constituţional din Moldova privind aspiraţia ţării de a adera la Uniunea Europeană şi citează dovezi furnizate de guvernele Statelor Unite, Canadei şi Regatului Unit cu privire la eforturile continue ale Kremlinului de a împrăştia confuzie şi dezinformare în rândul publicului moldovean.

„Acesta este un moment unic în istoria Moldovei, care va determina viitorul pentru generaţii de moldoveni - iar decizia trebuie să aparţină exclusiv moldovenilor”, a scris senatorul Cardin. „Gravitatea acestei decizii care se află în faţa poporului moldovean impune partenerilor Moldovei, precum şi celor care contribuie la moderarea părţilor-cheie ale spaţiului informaţional al Moldovei, sarcina de a împiedica influenţa străină malignă să intervină într-una dintre cele mai importante alegeri pe care moldovenii le vor face vreodată”, a adăugat el.

Cardin menţionează în scrisorile sale că Institutul Naţional Democrat (NDI) a efectuat recent o evaluare imparţială a mediului electoral din Moldova care a condus la aceste alegeri istorice, în care a apreciat că influenţa străină malignă din partea Rusiei asupra platformelor de socializare „reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa integrităţii electorale”. NDI a recomandat în mod specific ca „platformele de social media (...) să aloce mai multe resurse Moldovei pentru a identifica informaţiile false şi modelele de comportament neautentic” şi „să se asigure în mod proactiv că nu acceptă reclame de la persoane sancţionate sau de la reprezentanţii acestora”.

Cardin a adăugat că Meta ar trebui să ia în serios această recomandare, având în vedere popularitatea platformelor deţinute de Meta, Facebook şi Instagram, pe piaţa moldovenească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
moldova,
senat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici