Un senator independent cere înlocuirea lui Daniel Savu din Comisia de control SRI

Senatorul independent Sorin Chivu a solicitat conducerii Parlamentului înlocuirea senatorului PSD Daniel Savu din comisia parlamentară SRI pe motiv că acesta fost învinuit în presă de fapte de corupţie, cererea urmând să fie analizată în Birourile Pemanente ale celor două Camere.

Urmărește
26 afișări

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că sesizarea senatorului Sorin Chivu este de competenţa Birourilor comune.

Chivu a sesizat faptul că, de-a lungul mandatului său, Savu "a făcut obiectul mai multor articole din presă prin care i s-au adus acuze în privinţa legăturii acestuia cu o mulţime de fapte de corupţie, conexiuni cu mafia italiană pe perioada în care reprezenta societatea Pro-Bio-Cercetare, afaceri cu Pac-Field, relaţii cu un anume Marius Barabas, informaţii privind sustragerea de dosare de urmărire informativă din SRI Prahova, etc".

Chivu a spus că în presă a apărut numele lui Savu asociat cu numele altor ofiţeri din SRI în legătură cu afaceri dubioase ceea ce aduce, în opinia sa, grave prejudicii imaginii de parlamentar şi de membru al comisiei SRI. Potrivit lui chivu, "presa a făcut vorbire şi despre posibila subiectivitate a senatorului Savu –fost lucrător al SRI- cu privire la modul în care analizează, verifică şi apreciază activitatea SRI".

Ca urmare, senatorul independent solicită analizarea sesizării în regim de urgenţă şi luarea măsurilor care se impun, "ajungându-se până la înlocuirea senatorului Savu din comisia parlamentară de control a activităţii SRI".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici