Un vicepreşedinte CJ Timiş spune că o expertiză arată că înscrisurile din dosarul CNSAS nu-i aparţin

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Liviu Borha susţine că CNSAS i-a transmis o scrisoare prin care îl anunţă că va renunţa la acţiunea în instanţă prin care cerea să se constate că a colaborat cu Securitatea, după ce expertiza grafologică a arătat că înscrisurile din dosar nu îi aparţin.

Urmărește
23 afișări

Borha a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în 2009 CNSAS a cerut în instanţă să se recunoască faptul că el ar fi colaborat cu Securitatea, deşi înscrisurile din dosarul său de colaborator nu îi aparţineau, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că, în 2007, când a consultat dosarul a găsit declaraţii care nu îi aparţineau, despre persoane pe care nu le cunoştea.

Vicepreşedintele CJ Timiş a spus că singura persoană pe care o cunoştea din dosarul său aflat la CNSAS era ofiţerul de Securitate, care a fost coleg de şcoală cu el.

"În 2007, mi-au pus la dispoziţie dosarul. Nu mi-a venit să cred. Le-am spus clar că nu este scrisul meu. Mi-au luat probe de scris cei de la CNSAS, care ulterior au dispărut şi am trimis documente din arhive din perioada anilor '80. Nu ştiam niciuna din persoanele despre care se spunea în dosarul meu, ci îl cunoşteam doar pe ofiţer, care acum este colonel pensionar. Locotenentul de atunci a fost cu mine coleg în clasele I - IV", a afirmat Borha.

Borha a spus că, în urmă cu câteva zile, CNSAS i-a transmis că va renunţa la acţiunea în instanţă deoarece, în urma unei expertize grafologice, s-a constatat că înscrisurile din dosarul său de colaborator nu îi aparţin, iar autorul real al acestora ar fi fostul ofiţer de Securitate Gheorghe Modora, cel care s-a ocupat de dosarul său înainte de 1989.

Borha a afirmat că este posibil să dea în judecată CNSAS.

"Cred că în cazul meu CNSAS a făcut poliţie politică. Acum sunt mai supărat pe CNSAS decât pe ofiţer", a spus Borha.

Liviu Borha a fost preşedinte al PNL Timiş în perioada 2005-2009, iar în prezent este membru în Biroul Permanent Teritorial al PNL Timiş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici