Prima pagină » Politic » Senatul înfiinţează o Comisie de anchetă a activităţii Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor

Senatul înfiinţează o Comisie de anchetă a activităţii Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor

Senatul a decis, luni, la propunerea grupurilor PSD şi PNL, înfinţarea unei Comisii de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în perioada 2009-2012.
Senatul înfiinţează o Comisie de anchetă a activităţii Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor
Marina Plopeanu
23 apr. 2012, 17:50, Politic

La începutul şedinţei, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a solicitat, în numele grupurilor PSD şi PNL, introcerea pe ordinea de zi de luni a unui proiect de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în perioada 2009-2012.

„Ştim cu toţi ce se întâmplă la această autoritate. Ar fi cazul ca Senatul să constituie o comisie de anchetă care să încerce să facă lumină asupra acestei autorităţi”, a apreciat liberalul.

În schimb, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a spus că grupul pe care îl conduce este împotriva înfiinţării unei astfel de comisii. „Mă îndoiesc că această Comisie va face lumină, dar, cu siguranţă, va face zgomot”, a susţinut acesta.

El a menţionat că există deja un control făcut la ANRP de către Corpul de Control al prim-ministrului şi un audit serios făcut asupra acestei autorităţi, ambele documente fiind în prezent la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Rădulescu a menţionat că acest organism este singurul care poate să fie eficient şi să pună rezoluţia corectă în acest caz. „Restul este numai show parlamentar”, a arătat democrat-liberalul.

Pe de altă parte, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat, în intervenţia sa, că propunerea USL nu vine să cenzureze atribuţiile Parchetului sau al DNA.

„Sunt tot felul de zvonuri, de speculaţii. De ce să ne oprim”, a întrebat senatorul.

Proiectul de hotărâre de înfiinţarea Comisiei de anchetă a întrunit 65 de voturi „pentru” şi 35 de voturi „împotrivă”.