Ungureanu: Raportul MCV este îngrijorător pentru România. Premierul să explice cum s-a ajuns aici

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, că raportul MCV este "îngrijorător pentru România şi nu adaugă în niciun fel o notă pozitivă în favoarea actualei puteri" şi a precizat că îl aşteaptă pe premier să explice cum de s-a putut ajunge într-o asemenea situaţie.

Urmărește
587 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Raportul MCV este îngrijorător pentru România. Premierul să explice cum s-a ajuns aici

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Raportul Comisiei este îngrijorător pentru România, e un raport care nu adaugă în niciun fel o notă pozitivă în favoarea actualei puteri, care nu reuşeşte să îndeplinească condiţiile impuse. Statul de drept trebuie întărit, înseamnă că ne întoarcem la anul 2000 când asemenea remarci erau curente", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că îl aşteaptă pe Victor Ponta "să dea seamă şi să explice cum de s-a putut ajunge într-o asemenea situaţie".

"Este momentul când, vorbind de responsabilitatea oamenilor politici, să reunoaştem greşeli şi să spunem că episoade de genul celor petrecute în ultimele şase luni nu se vor mai repeta", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a vorbit şi despre precizările făcute de Comisia Europeană în raportul MCV privind situaţia mass-media din România şi a arătat că este necesară o dezbatere naţională asupra implicării presei în politica românească.

"E timpul să avem o dezbatere naţională asupra implicării mass-media în politica românească", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Comisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE.

Gray a spus că în cazul recomandărilor făcute Guvernului de la Bucureşti de către Comisia Europeană acestea au fost parţial îndeplinite, parţial nu.

Executivul UE a primit plângeri de la reprezentanţi ai CC, CSM şi ICCJ printre altele în legătură cu atacuri de intimidare şi hărţuire prin media, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus că au existat multe cazuri, nu doar unul sau două, în care reprezentanţi de înalt nivel au fost supuşi presiunii prin intermediul presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici