Ungureanu, susţinut de PNL, PD, UDMR şi PLD pentru şefia SIE

Nominalizarea fostului ministru de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost apreciată de foştii colegi din partid şi din Guvern.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Ungureanu, susţinut de PNL, PD, UDMR şi PLD pentru şefia SIE

Ungureanu, susţinut de PNL, PD, UDMR şi PLD pentru şefia SIE

Viceprşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Mihai Răzvan Ungureanu este "o opţiune bună" pentru şefia SIE, menţionând că parlamentarii PNL îl vor susţine pe fostul lor coleg. "Cred că Mihai Răzvan Ungureanu este o opţiune bună pentru şefia SIE. Am convingerea că preşedintele a avut această opţiune în vedere cu mult timp în urmă şi singurul lucru pe care i-l reproşez este că a lăsat foarte multă vreme instituţia fără a fi condusă", a declarat senatorul liberal. În acelaşi timp, Norica Nicolai a susţinut că Ungureanu ar putea avea o problemă în ceea ce priveşte validarea sa de către Parlament, din cauză că este perceput ca un promotor al legii privind Fundaţia Gojdu.

Vicepreşedintele democrat Cezar Preda a declarat, pentru MEDIAFAX, că PD îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru postul de director al SIE şi că interimatul la conducerea acestei instituţii trebuie să se încheie. Reprezentantul PD s-a declarat încrezător că Ungureanu va fi validat de Parlament.

Şi liderul liderul democrat, Emil Boc, a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, că Mihai Răzvan Ungureanu are susţinerea democraţilor pentru funcţia de director al SIE, menţionând că este dreptul constituţional al preşedintelui de a face nominalizarea pentru acest post.

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat că îl cunoaşte bine pe Mihai Răzvan Ungureanu şi că Uniunea l-ar putea susţine pe acesta pentru a deveni director al SIE, aşa cum a propus preşedintele Traian Băsescu. "Îl cunosc bine pe Mihai Răzvan Ungureanu şi îl consider o persoană bine pregătită şi capabilă. În legătură cu SIE, eu n-am cunoştinţe detaliate ce trebuie să facă un şef al SIE, dar în general Mihai Răzvan Ungureanu e un tânăr politician bine pregătit. Vom discuta cu colegii din UDMR, dar cred că l-am putea susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu în grupurile parlamentare ale UDMR", a declarat Marko Bela.

Preşedintele executiv al PLD, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Mihai Răzvan Ungureanu, propunerea şefului statului pentru conducerea SIE, este "un om pregătit", capabil să facă faţă aşteptărilor acestei instituţii. "Mihai Răzvan Ungureanu este un om bine pregătit şi, din punctul meu de vedere, trebuie susţinut, pentru că a făcut treabă şi în calitatea sa de ministru de Externe, dar pentru că acesta ar fi capabil să facă faţă aşteptărilor la SIE", a declarat preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur.  În opinia lui Flutur, ideal ar fi fost ca Mihai Răzvan Ungureanu să îşi reia postul de ministru de Externe, în contextul situaţiei dificile care există în Italia.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni dimineaţă, preşedinţilor Camerelor Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici