Potrivit acestor estimări, dintre parlamentarii care ar fi dispuşi să plece din PSD şi să treacă în tabăra puterii, în cazul în care PSD va rămâne în opoziţie, doar o mică parte ar fi lideri din linia întâi a partidului.
Surse din PSD au declarat că, în timpul şedinţei Comitetului Executiv de luni, chiar şi unii adepţi ai apropierii de PNL au exprimat rezerve faţă de propunerea avansată de Mircea Geoană, anume de a face o alianţă cu liberalii şi de a încerca să impună propriul premier.
Rezervele exprimate, mai susţin sursele citate, au fost că, de fapt, concesia liberalilor, ca într-o eventuală alianţă PSD-PNL premierul să fie social-democrat, este iluzorie, întrucât şansele de a-i impune şefului statului varianta PSD-PNL de premier sunt mici.
"Ne-au dat premierul, dar noi nu avem cum să luăm premierul şi nici cum să îl punem, deci nu ne-au dat nimic", a caracterizat unul dintre liderii PSD concluzia prezentată de Geoană după întâlnirea de duminică seara cu conducerea PNL, au mai arătat sursele menţionate.
Acestea au mai afirmat că alternativa prezentată de Geoană la înţelegerea cu PNL a fost o aliere cu PDL la guvernare, cu premier democrat-liberal şi cu paritate de ministere între cele două formaţiuni.
Adrian Năstase, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu au negociat, duminică noaptea, o alianţă PSD-PNL la guvernare, cu Mircea Geoană premier, această ofertă urmând să fie prezentată în şedinţa CExN al PSD, aflată în desfăşurare, relatează cotidianul "Gândul", luni, în ediţia on-line.
Citeşte şi:
Gândul: Năstase, Geoană, Tăriceanu şi Olteanu au negociat duminică noaptea o alianţă PSD-PNL