UNPR demarează, oficial, procedurile pentru despărţirea de grupurile PSD. Au fost aleşi liderii de grup

UNPR i-a desemnat pe Ion Răducanu lider al deputaţilor partidului şi pe Haralambie Vochiţoiu şef al senatorilor formaţiunii, după ce a depus la Birourile permanente solicitarea privind desprinderea de PSD şi constituirea de grupuri parlamentare proprii. Lider la PSD a fost desemnat Flroin Pâslaru.

Urmărește
2556 afișări
Imaginea articolului UNPR demarează, oficial, procedurile pentru despărţirea de grupurile PSD. Au fost aleşi liderii de grup

UNPR demarează, oficial, procedurile pentru despărţirea de grupurile PSD (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Deciziile au fost prezentate în plenul Legislativului.

"Începând cu sesiunea parlamentară 1 februarie 2016 – 30 iunie 2016 se constituie şi va activa în Senatul României grupul parlamentar Uniunea Naţională pentru Progresul României. Grupul UNPR are în componenţa sa 21 de senatori", a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu în plenul Senatului.

Liderul grupului va fi Haralambie Vochiţoiu, vicelideri vor fi Mihai Ciprian Rogojan, Petru Şerban Mihăilescu şi Ovidiu Marius Isăilă, iar secretar Ioan Iovescu, potrvit anunţului făcut de Vochiţoiu.

După anunţul făcut de Vochiţoiu, senatorul liberal Alexandru Pereş a spus în plen că pentru formarea grupului parlamentar este necesar un aviz al Comisiei juridice.

Florin Pâslaru, noul lider de grup al deputaţilor PSD

Deputatul PSD Florin Pâslaru a fost ales, luni, în funcţia de lider de grup al PSD în Camera Deputaţilor, după ce Marian Neacşu a decis să se retragă de la şefia deputaţilor social-democraţi pentru a se ocupa de campania electorală, în calitate de coordonator. 

Până în prezent, Florin Pâslaru, condamnat în primă instanţă pentru conflict de interese, a deţinut funcţia de vicelider al grupului PSD din Camera Deputaţilor.

El a fost ales deputat în circumscripţia numărul 6, din judeţul Galaţi şi se află la al doilea mandat de deputat, după cel din legislatura 2008-2012. În actuala legislatură, Pâslaru a avut 47 de iniţiative legislative, din care 12 au fost adoptate.

De asemenea, el a luat cuvântul în plen de 86 de ori.

Întrebat, joi, în legătură cu propunerea ca şefia grupului PSD de la Camera Deputaţilor să fie preulată de Florin Pâslaru şi în ce măsură această nominalizare respectă criteriile de integritate ale partidului, având în vedere că Pâslaru are certificat CNSAS de colaborare cu securitatea şi a fost condamnat pentru conflict de interese, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu ştiu, colegii mei au spus că nu afectează".

În martie 2015, deputatul a fost condamnat de instanţa supremă pentru conflict de interese, judecătorii aplicând în cazul său o amendă penală de 2.000 de lei, pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, în perioada 2009-2012.

Liderii parlamentari ai UNPR au transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o înştiinţare prin care informează că, începând din această sesiune parlamentară, doresc să aibă grup parlamentar separat de cel al social-democraţilor.

"S-a făcut, în Biroul Permanent, informarea că există dorinţa din partea UNPR (de a avea grup propriu n.r). Urmează ca să stabilească în baza procentului, vis a vis de numărul celor care trec de la grupul parlamentar comun, existent până în momentul de faţă, la grupuri parlamentare separate PSD-UNPR, să se stabilească componenţa în ceea ce priveşte Biroul Permanent şi componenţa în ceea ce priveşte funcţiile deţinute în cadrul comisiilor parlamentare şi aşa mai departe", a declarat secretarul Biroului Permanent, Niculae Mircovici.

Mircovici a explicat că procedura presupune un vot din partea plenului Camerei Deputaţilor.

"Toată discuţia de astăzi (luni-n.r) se va face sub rezerva aprobării de către plenul Camerei Deputaţilor. Va exista o aprobare a plenului Camerei asupra acestui lucru, va exista un moment de întrerupere în cadrul şedinţei Camerei, în care se va lămuri problema aceasta, efectiv a numărului de oameni care urmează să fiinţeze în grupurile respective, ca şi conduceri şi se va anunţa plenul Camerei", a mai declarat Mircovici.

În cadrul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, UNPR va trebui să îşi desemneze reprezentanţii pentru funcţiile din Parlament care le aparţin, conform algoritmului parlamentar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici