UNPR nu va susţine moţiunea simplă pe Agricultură

Deputatul Valeriu Steriu a afirmat marţi, după şedinţa BPN al UNPR, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea simplă pe agricultură iniţiată la Camera Deputaţilor de grupul PSD+PC.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului UNPR nu va susţine moţiunea simplă pe Agricultură

UNPR nu va susţine moţiunea simplă pe Agricultură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al grupurilor parlamentare ale UNPR a argumentat poziţia faţă de moţiunea depusă de PSD+PC prin aceea că aceasta trage concluzii după doar cinci luni de mandat ale ministrului Mihail Dumitru şi face referire la mandatul deţinut de PSD.

"Moţiunea simplă pe agricultură arată toate nereuşitele mandatului ministerial aneterior, de până în septembrie 2009, care nu pot fi imputate actualului ministru", a spus Steriu.

El a menţionat că, în opinia UNPR, Ministerul Agriculturii ar trebui să aibă ca prioritate achitarea urgentă a datoriilor către producătorii agricoli şi s-a declarat "consternat" că moţiunea PSD nu face referire la acest lucru.

Camera Deputaţilor urmează să dezbată, marţi după-amiază, moţiunea simplă pe tema agriculturii, iniţiată de 66 de deputaţi ai PSD+PC, intitulată "Programul naţional pentru agricultură şi dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din România".

În moţiunea simplă se arată că, în bugetul agriculturii pe acest an, Guvernul nu a acordat nicio sumă pentru subvenţionarea irigaţiilor şi că "nu s-au plătit, până în prezent, datoriile statului către fermieri provenite din asigurări şi calamităţi naturale".

Iniţiatorii moţiunii propun, printre altele, reducerea de urgenţă a accizei la motorină până la 21 de euro/1000 de litri şi rectificarea bugetului pe anul 2010 în vederea asigurării fondurilor necesare pentru plata urgentă a ajutoarelor de stat către fermieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici