UNPR va propune un "pachet de măsuri proactive anticriză"

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) va propune, marţi, dezbaterii publice şi coaliţiei guvernamentale "un pachet de măsuri proactive anticriză", care nu necesită reglementări legislative imediate, ci doar o întărire a instituţiilor statului legat de lupta împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale, a anunţat Cristian Diaconescu.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului UNPR va propune un "pachet de măsuri proactive anticriză"

UNPR va propune un "pachet de măsuri proactive anticriză" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În pachetul pe care noi îl vom propune vor fi măsuri legate de standardizarea numărului funcţionarilor din administraţia centrală şi locală. Înseamnă că acum avem o supraîncărcare bugetară pe acest palier. Sunt măsuri care nu au nevoie de reglementare legislativă imediată, dar care presupun o întărire a instituţiilor statului, şi mă refer la corupţie, regimul achiziţiilor publice şi evaziunea fiscală", a spus Diaconescu.

Acesta a afirmat că este necesar ca România să îşi reducă deficitul până la 6,8 la sută înaintea întâlnirii de la finalul lunii iunie a boardului FMI, altfel autorităţile vor fi puse în situaţia de a împrumuta 11,7 miliarde de euro de pe piaţă, "la o dobândă cu două cifre".

"Deficitul nu poate fi coborât într-un timp foarte scurt, până la boardul FMI din 28 iunie, prin alte categorii de măsuri decât prin cele de reducere drastică. Dacă deficitul nu coboară, în următoarele luni niciun guvern nu va avea din ce să plătească pensii şi salarii. Ce ne interesează este păstrarea relaţiei cu FMI şi măsurile luate de Guvern să aibă o valabilitate limitată, până la 31 decembrie", a spus liderul UNPR.

Vicepreşedintele UNPR Liviu Câmpanu a declarat, joi, la Suceava, că este exclus ca UNPR să voteze în favoarea moţiunii de cenzură, iar parlamentarii formaţiunii se vor abţine de la vot dacă nu vor fi preluate amendamentele Uniunii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici