UPDATE:Boc :Respingerea moţiunii este o altă bătălie câştigată,cravata violet a adus un rezultat bun

(adaugă declaraţiile premierului Emil Boc)

Urmărește
5 afișări

Respingerea moţiunii de cenzură în cazul Codului Muncii reprezintă o altă bătălie câştigată în procesul de reformare a statului, a declarat premierul Emil Boc, adăugând, zâmbind, că a spus încă de la începutul şedinţei Parlamentului că, dacă va purta cravata violet, va obţine un rezultat bun.

După anunţul privind rezultatul votului la moţiune, şeful Guvernului a venit în faţa jurnaliştilor şi a afirmat zâmbind : "V-am spus de dimineaţă că, dacă e cravata violet, va fi un rezultat bun ?".

El a adăugat că rezultatul votului reprezintă o nouă bătălie câştigată în procesul de reformare a statului, după alte legi importante promovate de Guvern.

Solicitat de jurnalişti să comenteze intenţia opoziţiei de a sesiza Curtea Constituţională în cazul proiectului de modificare a Codului Muncii, Boc a răspuns că este dreptul opoziţiei să iniţieze un astfel de demers, dar că din punctul de vedere al Guvernului nu există niciun risc ca modificările la Codul Muncii să fie declarate drept neconstituţionale.

Respingerea moţiunii de cenzură a fost anunţată oficial, miercuri, în plenul Parlamentului, rezultatul indicând 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 "pentru" şi patru "împotriva" demersului opoziţiei.

Moţiunea de cenzură a fost respinsă în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Codul Muncii se consideră adoptat.

Conform Constituţiei, respingerea moţiunii de cenzură atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici