UPDATE: Independenţii iau trei funcţii de conducere în comisiile Senatului

(adaugă informaţii privind alte modificări aprobate în componenţa comisiilor Senatului)

Urmărește
3 afișări

Senatorii din grupul independenţilor au obţinut, miercuri, trei funcţii de conducere în comisiile permanente - preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă şi secretar în cadrul Comisiei pentru sănătate publică.

Aceste modificări în conducerea comisiilor permanente, negociate anterior de liderii grupurilor parlamentare din Senat, au fost validate de plen cu 75 de voturin "pentru", patru voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivit propunerii făcute de liderul grupului parlamentar mixt, Şerban Mihăilescu, aprobate de plen, Comisia pentru afaceri europene va fi condusă de senatorul independent Vasile Nedelcu, care va rămâne şi membru în Comisia pentru agricultură.

De asemenea, senatorul independent Ovidius Mărcuţianu va fi vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă, unde îl va înlocui pe senatorul PDL Viorel Riceard Badea, care a ocupat până în prezent această funcţie.

Senatorul independent Corneliu Grosu va îndeplini funcţia de secretar în Comisia pentru sănătate publică, urmând să facă parte, în acelaşi timp, din Comisia pentru învăţământ, unde îl va înlocui pe liberalul Cristian Ţopescu. În Comisia pentru sănătate, Grosu îl va înlocui în funcţie pe democrat-liberalul Tudor Udriştoiu, care va deveni simpu membru al acestei comisii permanente.

Potrivit propunerilor făcute de Mihăilescu şi validate de plenul Senatului, senatorul independent Cezar Măgureanu devine membru al Comisiei pentru buget-finanţe, Constantin Sever Cibu urmează să facă parte din Comisia pentru administraţie publică, iar Serioaja Chivu va intra în Comisia pentru apărare. Acesta din urmă îl va înlocui în Comisia pentru apărare pe senatorul UDMR Cseke Attila, care va deveni membru al Comisiei pentru egalitate de şanse.

De asemenea, Şerban Mihăilescu a anunţat că unii dintre senatorii independenţi îşi vor păstra actualele locuri în comisiile permanente, respectiv Vasile Nedelcu la Comisia pentru agricultură, Anghel Iordănescu la Comisia pentru drepturile omului, Cristian Diaconescu şi Cezar Măgureanu la Comisia pentru cercetarea abuzurilor.

Şerban Mihăilescu a menţionat că el face parte din Comisia pentru regulament.

El a menţionat că aceste modificări în componenţa comisiilor permanente au fost făcute cu sprijinul tuturor grupurilor parlamentare şi a mulţumit, în special, grupurilor parlamentare PDL şi UDMR, care au cedat funcţiile de conducere şi locuri în unele comisii.

Plenul Senatului a mai decis, la propunerea liderilor grupurilor parlamentare, şi alte modificări în componenţa comisiilor permanente.

Astfel, potrivit anunţurilor făcute de liderii de grup, validate de plen cu 75 de voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi trei abţineri, o serie de parlamentari au primit funcţii de conducere în comisii sau au devenit simpli membri ori au fost schimbaţi în alte comisii parlamentare.

În şedinţa de plen, liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat că grupul său va avea încă un vicelider, respectiv senatorul Dumitru Oprea.

El a menţionat că senatorul PDL va părăsi Comisia pentru administraţie, el urmând să activeze în continuare în Comisia pentru privatizare.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a menţionat că senatorul social-democrat Radu Cătălin Mardare va fi retras din Comisia pentru buget-finanţe.

Puiu Haşotti, liderul grupului PNL din Senat, a menţionat, printre altele, că senatorul Titus Paşca îl va înlocui în funcţia de secretar al Comisiei pentru Regulament pe senatorul Ioan Ghişe.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo Andras-Levente, a precizat că el îl va înlocui în Comisia pentru privatizare pe Albert Almos, care devine membru în Comisia pentru afaceri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici