UPDATE: Propunerea lui Haşotti acceptată, conţinutul hotărârii negociat în pauză de consultări

(adaugă detalii)

Urmărește
4 afișări

Propunerea lui Puiu Haşotti ca Parlamentul să adopte o Hotărâre de protest faţă de mesajul premierului Ungariei a fost acceptată, miercuri, de Parlament.

După aproape jumătate de oră de controverse şi negocieri informale asupra posibilităţii modificării ordinii de zi înaintea votării moţiunii de cenzură, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că propunerea lui Haşotti a fost acceptată cu 219 voturi.

"Cu 212, mă corectează doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor", a adăugat el.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a reluat discuţiile pe tema propunerii avansate de Puiu Haşotti, el precizând că Parlamentul se află într-un moment procedural, în condiţiile în care, conform anunţului de dinaintea pauzei de consultări, a existat o exprimare de vot care a întrunit 212 voturi "pentru" modificarea ordinii de zi.

Geoană a arătat că problema cea mai importantă nu constă în modificarea ordinii de zi, ci în conţinutul declaraţiei, întrucât adoptarea acesteia va angaja Parlamentul şi statul român, el apreciind că este obligatorie consultarea specialiştilor şi a membrilor comisiilor de politică externă.

Geoană a precizat că dă curs solicitării de acordare a unei pauze de consultări de 15 minute pentru consultări pe marginea conţinutului declaraţiei.

În acest moment a intervenit preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a menţionat că ea este cea care conduce lucrările.

"Procedural, preşedintele Camerei, din nefericire, e cel care conduce. După 15 minute revenim în procedură. Nu s-a efectuat niciun vot. A fost anunţat un vot «pentru», nu a întrebat nimeni nici «împotrivă», nimic", a spus Anastase.

Geoană a continuat spunând că solicită specialiştilor şi membrilor comisiilor de politică externă să se întâlnească pentru a discuta asupra conţinutului declaraţiei propuse de Haşotti.

La ora transmiterii ştirii, Roberta Anastase a acordat o pauză de consultări de 15 minute, pentru negocierea conţinutului hotărârii propuse de Haşotti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici