Prima pagină » Politic » Urmează examene în condiţii speciale. Ce soluţii are Ministerul Educaţiei pentru elevii care au temperatura peste 37.3? Răspunsul Monicăi Anisie

Urmează examene în condiţii speciale. Ce soluţii are Ministerul Educaţiei pentru elevii care au temperatura peste 37.3? Răspunsul Monicăi Anisie

Urmează examene în condiţii speciale. Ce soluţii are Ministerul Educaţiei pentru elevii care au temperatura peste 37.3? Răspunsul Monicăi Anisie
Alina Mihai
28 mai 2020, 10:50, Politic

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen şi să fie izolaţi de toţi ceilalţi, să susţină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat şi în anii trecuţi”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24.

O procedură specială va fi şi în cazul elevilor care sunt izolaţi la domiciliu sau au COVID-19, însă aceasta nu este încă finalizată.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale, de Bacalaureat sau Evaluare Naţională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au afecţiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecţie sau de a dezvolta complicaţii. Vor susţine probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educaţiei o realizează în această perioadă, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii”, a spus ministrul.

Ea a precizat că joi va avea o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate şi a solicitat o întrevedere şi cu reprezentanţii INSP pentru a da răspunsuri la toate întrebările legate de modul de desfăşurare a Evaluării Naţionale şi BAC 2020.

Elevii din anii terminali se pregătesc pentru examenele din vară, care se vor desfăşura în condiţii speciale, în criza Covid-19.

În sălile de examen pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională, băncile vor fi amplasate la doi metri distanţă. Elevii vor purta masca şi, pentru prima dată, vor putea depune contestaţii online. În unele şcoli din Capitală, autorităţile au montat separatoare de plastic pe mese.

Conform calendarului, pe 15, 17 şi 18 iunie sunt programate probele scrise la Evaluare Naţională. Părinţii şi absolvenţii vor completa fişele de înscriere între 2 şi 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie 2020.

La Bacalaureat 2020, prima probă, echivalarea şi recunoaşterea competentelor lingvistice şi digitale, se va desfăşura între 11 şi 17 iunie. Elevii vor susţine apoi, începând cu 22 iunie examenele scrise şi caută soluţii pentru ca elevii să vină la şcoală pentru aceste probe.