USL Suceava a stabilit că PSD va desemna candidatul la preşedinţia CJ, iar ACD la Primăria Suceava

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al CJ Suceava va fi stabilit de PSD, iar cel la funcţia de primar al municipiului Suceava de ACD (PNL-PC), iar pentru listele de consilieri judeţeni paritatea PSD-ACD va fi de 5 la 4, în timp ce la CL Suceava paritatea va fi de 1 la 1.

7 afișări

Potrivit unui comunicat al USL Suceava, semnat de preşedinţii PSD, Cătălin Nechifor şi PNL, Alexandru Băişanu, conducerea acestei uniuni a stabilit modul de desemnare a candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului Suceava, precum şi configuraţia politică a listelor de consilieri pentru aceste două deliberative, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru stabilirea acestora s-a ţinut cont de măsurătorile sociologice pe care le-a efectuat recent fiecare partid din USL Suceava astfel încât la baza discuţiilor au stat două instrumente de lucru determinate în mod profesionist, obiectiv şi corect, se arată în comunicat.

Din analiza sondajelor efectuate de fiecare parte, s-a constatat că rezultatele acestora nu diferă foarte mult, ceea ce a indicat că sondajele reflectă la această dată opţiunile politice pe care le au sucevenii.

"Îmbucurător este faptul că amândouă sondajele au arătat că Uniunea Social Liberală este opţiunea politică a 64 la sută dintre suceveni, un semnal politic care demonstrează că sucevenii îşi pun speranţele în noi şi în proiectele noastre", se mai arată în comunicat.

Conducerea USL Suceava a stabilit, în baza acestor date, că desemnarea candidatului USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava va fi făcută de PSD, iar candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava va fi desemnat de ACD (PNL-PC).

Lista de candidaţi pentru componenţa Consiliului Judeţean Suceava va fi realizată în raport de 5/4 PSD/ACD, acest algoritm fiind valabil pentru întreaga listă, iar lista de candidaţi pentru componenţa Consiliului Local al Municipiului Suceava va fi realizată în raport de 1/1ACD/PSD.

Funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în condiţiile câştigării majorităţii în acest deliberativ, vor fi ocupate de câte un reprezentant al PSD, respectiv ACD funcţiile de viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, în condiţiile câştigării majorităţii în acest deliberativ, vor fi ocupate de câte un reprezentant al PSD, respectiv ACD.

În comunicat se menţionează că odată cu stabilirea modului de desemnare a candidaţilor, USL Suceava intră în linie dreaptă pentru câştigarea alegerilor locale de anul viitor.

"Suntem foarte motivaţi şi determinaţi să câştigăm aceste alegeri pentru că suntem alternativa politică de care judeţul Suceava şi sucevenii are nevoie şi suntem hotărâţi să scăpăm cetăţenii acestui judeţ şi a acestei ţări de PDL în frunte cu Băsescu, Boc, Flutur responsabilii pentru situaţia dezastruoasă în care se află România şi cetăţenii ei în acest moment", se arată în finalul documentului citat.

Potrivit deciziilor interne din PSD şi PNL, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava va fi preşedintele organizaţiei, deputatul Cătălin Nechifor, iar candidatul PNL Suceava pentru funcţia de primar al municipiului va fi liderul organizaţiei, Alexandru Băişanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici