USL va avea un candidat comun la primăria municipiului Baia Mare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că USL va avea un candidat comun la primăria municipiului Baia Mare, el precizând că în acest caz se vor aplica pentru prima dată prevederile protocolului USL referitoare la desemnarea candidatului, în urma unei cercetări sociologice.

Urmărește
3 afișări

"În ceea ce priveşte primăria municipiului Baia Mare, decizia USL e de a prezenta un candidat comun. În perioada următoare vom pune în aplicare pentru prima dată prevederile protocolului USL referitoare la desemnare. Vom face cercetare sociologică şi cel care e cel mai dorit, acela va fi candidatul comun", a spus Ponta.

El a arătat că PSD, PNL şi PC se vor bate împreună pentru candidatul comun.

"Bătălia noastră e cu banii pe care PDL îi va băga în campanie şi cu presiunile făcute de şefii de deconcentrate (...) Sper că metoda cumpărării voturilor nu va funcţiona aşa cum a funcţionat în localităţile mici", a spus Ponta.

Alegerile pentru ocuparea postului de primar al municipiului Baia Mare, rămas vacant după condamnarea lui Cristian Anghel pentru abuz în serviciu, vor fi organizate la 8 mai, iar un eventual al doilea tur de scrutin va avea loc la 15 mai, a decis Guvernul.

Candidaturile trebuie depuse până cel târziu la 18 aprilie.

Primarul oraşului Baia Mare Cristian Anghel a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu supraevaluarea unui imobil din localitate, ceea ce ar fi prejudiciat bugetul administraţiei municipale cu aproape 400.000 de euro.

El a fost condamnat, la jumătatea lunii martie 2010, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executarea pedepsei, după ce instanţele inferioare îl achitaseră.

Cristian Anghel a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL în mandatul de un an al lui Crin Antonescu la şefia PNL, apoi a fost membru al BPC şi preşedintele filialei Maramureş a partidului. După condamnare, mandatul său de primar a încetat de drept. De asemenea, el a demisionat din PNL.

În prezent, atribuţiile la conducerea primăriei sunt îndeplinite de către viceprimarul Ludescher Istvan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici