USR are trei candidaţi la Preşedinţia României: Elena Lasconi, Octavian Berceanu şi Dumitru Stanca. Ce şanse de câştig au aceştia

  • Sâmbătă are loc Congresul USR de desemnare a candidatului la prezidenţiale.
  • Elena Lasconi (Argeş) şi Dumitru Stanca (Olt) vor să candideze la Preşedinţie.
  • Octavian-Alexandru Berceanu este al treilea şi ultimul candidat anunţat.
249 afișări
Imaginea articolului USR are trei candidaţi la Preşedinţia României: Elena Lasconi, Octavian Berceanu şi Dumitru Stanca. Ce şanse de câştig au aceştia

USR are trei candidaţi la Preşedinţia României: Elena Lasconi, Octavian Berceanu şi Dumitru Stanca. Ce şanse de câştig au aceştia

Surprizele continuă în USR după eşecul în alegerile locale şi europarlamentare. Dacă până mai ieri îl vedeai pe Cătălin Drulă pe toate afişele, în perspectiva unei candidaturi pentru Palatul Cotroceni, astăzi – nimeni din conducerea centrală a patridului nu mai vrea să candideze la Preşedinţie. Ca atare, doar Elena Lasconi proaspăt aleasă lider şi un membru USR din Olt – mai vor să fie Preşedinţi ai României.

Unde sunt ceilalţi care au condus până acum partidul USR?

Cătălin Drulă nu mai este, Dan Barna este la Bruxelles pentru că a deschis lista pentru europarlamentare, nu este nici Cristian Ghinea care impulsiona politicile USR şi strategia partidului. Nu mai este nimeni în conducerea partidului care să vrea să candideze la alegerile prezidenţiale.

Acest nou candidat, Dumitru Stanca, nu apare nicăieri pe internet. Partidul anunţă 2 candidaţi care vor să fie nominalizaţi, inclusiv pe Dumitru Stanca. În realitate, singurul candidat ar fi Elena Lasconi, proaspăt lider USR. Ea este singura care vorbeşte, singura comunicatoare a partidului şi singura care apare la televiziune. În acest moment, patridul a pierdut foarte multe voturi şi au lăsat-o pe Elena Lasconi „singură”.

Octavian-Alexandru Berceanu are 48 de ani şi este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiţii în proiectul PNERP Moldova şi coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier. Octavian Berceanu a fost în timpul guvernării PNL-USR Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu. În această calitate, a coordonat activitatea instituţiei care dispune de 450 de comisari de mediu angrenaţi în controlul a peste 80.000 de obiective. Rezultatele obţinute în cele şase luni de mandat au fost cele mai bune din istoria de 20 de ani a Gărzii de Mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici