Solicitarea oficială a fost transmisă astăzi de deputata USR Oana Murariu, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public.
„Este esenţial ca cetăţenii să aibă încredere că deciziile cu un impact major asupra democraţiei sunt luate de magistraţi evaluaţi riguros, pe criterii reale de competenţă şi integritate. Vrem să ştim dacă acest judecător a fost evaluat corespunzător şi când a avut loc ultima sa evaluare”, a declarat deputata USR Oana Murariu.
USR consideră că acest caz ridică un semn serios de întrebare cu privire la actualul sistem de evaluare a magistraţilor, în care majoritatea consistentă a judecătorilor primesc calificativul „Foarte bine”, fără o analiză transparentă şi riguroasă a activităţii profesionale.
Curtea de Apel Ploieşti a decis suspendarea hotărârii până la soluţionarea definitivă a cauzei.
„Admite capătul de cerere privind suspendarea executării actului administrativ contestat. Suspendă executarea Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Admite acţiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în cuantum de 70 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru”, este minuta deciziie Curţii de Apel Ploieşt.
Decizia Curţii de Apel Ploieşti este cu drept de recurs la Instanţa Supremă în 5 zile de la pronunţare. Recursul a fost deja declarat.
Curtea Constituţională a României, în calitate de garant al supremaţiei Constituţiei, a declarat recurs împotriva sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti, Secţia de contencios administrativ şi fiscal în dosarul prin care a fost anulată şi suspendată executarea hotărârii CCR 32/2024.