USR îi cere lui Ciolacu explicaţii despre numirea comisarului european

Deputatul USR Iulian Bulai a cerut ca premierul să explice procesul de selecţie al comisarului european şi pentru a face cunoscut numele persoanei propuse. Marcel Ciolacu este aşteptat în Parlament marţi, 3 septembrie.

Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului USR îi cere lui Ciolacu explicaţii despre numirea comisarului european

USR îi cere lui Ciolacu explicaţii despre numirea comisarului european

În contextul în care termenul limită pentru propunerea unui candidat din partea României pentru funcţia de comisar european se apropie de sfârşit, USR i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să se prezinte în Parlament pentru a da explicaţii.

Deputatul USR Iulian Bulai vrea ca premierul să vină în Parlament pentru a explica procesul de selecţie şi pentru a face cunoscut numele persoanei propuse.

„Întrucât sesiunea parlamentară începe peste câteva zile, am propus, în numele grupului USR, să îl invităm pe premierul Marcel Ciolacu să ofere parlamentarilor detalii despre procesul de numire a comisarului european: cine este persoana propusă, dacă România va respecta solicitarea Comisiei Europene şi dacă va propune atât un bărbat, cât şi o femeie, şi când va fi luată o decizie de către domnul premier în acest sens. Avem nevoie de mai multă claritate pe acest subiect,” a declarat Iulian Bulai.

Marcel Ciolacu este aşteptat în Parlament marţi, 3 septembrie.

USR cere ca procesul de numire a comisarului european din partea României să fie unul transparent, declarând că acest proces nu ar trebui „să aparţină unui partid politic, ci ţării”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici