USR: Ministrul Tîlvăr nu a venit în Parlament să explice ce se întâmplă cu dronele ruseşti

Absenţa ministrului Apărării din Parlament pentru a explica ce se întâmplă cu dronele ruseşti pe teritoriul României arată o lipsă flagrantă de respect faţă de cetăţenii ţării noastre, transmit liderii USR.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului USR: Ministrul Tîlvăr nu a venit în Parlament să explice ce se întâmplă cu dronele ruseşti

USR: Ministrul Tîlvăr nu a venit în Parlament să explice ce se întâmplă cu dronele ruseşti

Potrivit USR, „prin această absenţă, ministrul Apărării nu doar că subminează activitatea parlamentară, dar creează un precedent periculos, care pune sub semnul întrebării obligaţia Guvernului de a răspunde deschis şi transparent în faţa cetăţenilor”

„Astăzi, Comisia de apărare din Senat a fost convocată în mod oficial cu un singur punct pe ordinea de zi: întâlnire cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, iar ministrul Apărării nu a venit. Este un afront adus românilor care sunt îngrijoraţi că drone de atac ruseşti le zboară nestingherit pe deasupra caselor. Gestul ministrului este incalificabil. Ieri am depus o cerere să-l chemăm pe ministru la Ora Guvernului şi sperăm să vină în faţa românilor si să le explice de ce dronele ruseşti se plimbă prin România ca pe bulevard. Legat de Legile apărării, personal nu cred că le vom avea în Parlament în legislatura aceasta, din motiv de an electoral. Legile sunt gata de luni de zile, dar stau cuminţi şi prind praf în guvern”, a declarat senatorul USR Cristian Berea, membru în Comisia pentru apărare.

USR punctează că, după 211 zile de la solicitarea şefului de Stat Major al Armatei Române, generalul Vlad Ghiorghiţă, pentru crearea unui cadru legislativ care să permită intervenţia Armatei, nu există în Parlament niciun draft de proiect de lege asumat de MApN.

USR l-a convocat pe ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr (PSD), la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie, pentru a da explicaţii cu privire violarea repetată a spaţiului aerian românesc de către drone ruseşti.

„USR solicită public ministrului Apărării să îşi revizuiască atitudinea şi să se prezinte la Ora Guvernului aşa cum a fost invitat, pentru a oferi clarificările necesare şi pentru a demonstra că securitatea naţională chiar este o prioritate pentru el şi pentru Guvern”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici