- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.06.2014, 14:58)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Văcăroiu: Curtea de Conturi este chemată să reinstaureze legalitatea în administrarea banului public
Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce este poate cea mai ”ingrată”, pentru că este chemată să reinstaureze legalitatea în administrarea banului public şi a arătat că sunt mulţi nemulţumiţi în teritoriu referitor la constatările Curţii.
Urmărește
335 afișări
Văcăroiu: Curtea de Conturi este chemată să reinstaureze legalitatea în administrarea banului public (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Nicolae Văcăroiu a arătat că 95% din timp angajaţii Curţii de Conturi sunt pe teren, în deplasare, la entităţi şi desfăşoară o muncă grea, cu serioase probleme.
”Vă asigurăm că Curtea de Conturi îşi va face datoria în continuare, ştiu că sunt mulţi nemulţumiţi în teritoriu vizavi de constatările noastre, important este însă să reuşim într-un timp relativ scurt să intrăm în normalitate, disciplina financiară să fie la ea acasă, şi în felul acesta vom reuşi să aducem bani la buget şi pe această cale, să reuşim să mai îmbunătăţim şi viaţa oamenilor, prin creşteri salariale, la profesori, cei din sănătate”, a mai spus Văcăroiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit lui Văcăroiu, decoraţiile primite de reprezentanţii acestei instituţii reprezintă o recunoaştere a activităţii pe care conducerea Curţii de Conturi a desfăşurat-o, de-a lungul timpului, în mod deosebit din 1993 şi până în prezent.
”Ştiu că urmăriţi atent activitatea Curţii de Conturi şi aprecierea pe care aţi făcut-o ne obligă, în acelaşi timp, odată cu distincţiile acordate, pentru a face eforturi mai susţinute în primul rând pe linia perfecţionării procedurilor, a metodelor de lucru, creşterea calităţii personalului pe care îl avem astfel încât să facem faţă provocărilor secolului 21”, a spus Nicolae Văcăroiu.
Potrivit lui Văcăroiu, Curtea de Conturi este ”o instituţie fundamentală a statului, poate cea mai ingrată, pentru că este chemată să reinstaureze legalitatea în ceea ce priveşte modul de utilizare, administrare a banului public”.
Nicolae Văcăroiu a mai arătat că nu este uşor şi că, de-a lungul timpului, a fost o contradicţie între Curtea de Conturi care controlează şi entităţile care sunt controlate.
”Nimeni nu este entuziasmat să primească, în fiecare an, Curtea de Conturi pentru un audit de fond, să scoată în evidenţă neregulile şi, prin decizii, să dispună măsuri pentru recuperarea pagubelor aduse bugetului statului român. Şi sumele nu sunt de neglijat”, a precizat preşedintele Curţii de Conturi.
El a menţionat că în fiecare an se prezintă Parlamentului, Guvernului, mass-media, rapoarte publice anuale, pe fiecare judeţ în parte. ”Încercăm să aplicăm întocmai principiul transparenţei, pentru că obiectivul este ca opinia publică să cunoască rezultatele muncii noastre şi ce se întâmplă cu fiecare localitate, primărie, municipiu, judeţ, dar şi la nivelul ministerelor”, a spus Nicolae Văcăroiu.
Şeful statului a ciocnit un pahar de şampanie cu cei prezenţi, la finalul ceremoniei de decorare a reprezentanţilor Curţii de Conturi.
Preşedintele a glumit, spunând că ”şampania nu intră la o analiză de oportunitate” şi a discutat câteva minute cu cei prezenţi în Sala Unirii din Palatul Cotroceni.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Băsescu l-a decorat pe Nicolae Văcăroiu: Curtea de Conturi veghează, dar să dea şi soluţii pentru folosirea mai bună a banului public
Citește și: Traian Băsescu îl decorează pe Nicolae Văcăroiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe