- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Văcăroiu: Plecarea la Curtea de Conturi, o tentaţie şi o atracţie spre final de carieră profesională
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, marţi după ce a fost validat de către comisiile reunite de Buget-Finanţe în calitatea de preşedinte al Curţii de Conturi, că plecarea sa la această instituţie reprezintă o "tentaţie" şi o "atracţie", spre final de carieră profesională.
Văcăroiu: Plecarea la Curtea de Conturi, o tentaţie şi o atracţie spre final de carieră profesională (Imagine: Mediafax Foto)
"Spre final de carieră profesională, pentru mine este o tentaţie şi o atracţie faptul că voi fi la Curtea de Conturi, organul suprem de control al ţării, una dintre instituţiile fundamentale prevăzute de Constituţie", a precizat Văcăroiu.
El a arătat că nu se duce "întâmplător" la Curtea de Conturi şi că nu acceptă uşor o funcţie.
"Nu mă duc întâmplător. Nu accept uşor o funcţie. Mă duc cu gândul de a consolida Curtea de Conturi, de a reuşi performanţe care să însemne preocupare permanentă pentru ca ordonatorii de credite, inclusiv toţi cei care folosesc sau beneficiază de banul public, să fie bine supravegheaţi şi controlaţi", a arătat Văcăroiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
El a precizat, de asemenea, că se pregăteşte pentru "o muncă serioasă" şi că îi cunoaşte pe foarte mulţi dintre cei care activează la Curtea de Conturi, întrucât o mare parte i-au fost şi subalterni.
Preşedintele Senatului a mai adăugat că se va despărţi "cu mare greutate" de Senat, for unde a exercitat timp de 12 ani diferite funcţii, inclusiv cea de preşedinte.
Întrebat cum va fi despărţirea de Senat, Văcăroiu a răspuns: "Cu mare greutate. Ca să fiu sincer, după 12 ani aproape, din care opt ani preşedinte de Senat, vreo doi ani vicepreşedinte, vreo doi preşedinte al Comisiei de privatizare, te desparţi întotdeauna greu".
El a arătat că va părăsi Senatul "cu destule emoţii". "Voi pleca dacă sunt ales", a arătat Văcăroiu, precizând că plenul Camerelor reunite este cel care va decide asupra propunerii comisiilor reunite de buget-finanţe.
"12 ani înseamnă foarte mult din activitatea fiecăruia dintre noi, mai ales că aceşti 12 ani au însemnat muncă. M-am ataşat de colegi, am avut o echipă bună, nu mă refer numai la colegii mei din PSD, ci la faptul că am avut o colaborare excelentă cu toţi. De fiecare dată când am fost ales în funcţia de preşedinte, am promis că voi fi un preşedinte al tuturor senatorilor şi cred că am încercat să fac acest lucru şi sper că în mare parte am reuşit", a mai spus Nicolae Văcăroiu.
Comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor l-au validat, marţi, în unanimitate, pe Nicolae Văcăroiu, în calitate de consilier şi respectiv preşedinte al Curţii de Conturi.
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, va merge la Curtea de Conturi indiferent dacă numirea consilierilor se va face pe legea veche de organizare şi funcţionare a Curţii sau pe o alta nouă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.
Preşedintele Traian Băsescu a contestat, vineri, la Curtea Constituţională, proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi.
Şeful statului a cerut, în 2 iulie, reexaminarea legii, însă Parlamentul a respins modificările propuse de preşedinte. Potrivit Constituţiei, singura cale de atac a lui Băsescu rămăsese sesizarea CC.
Modificarea Legii Curţii de Conturi a mai fost contestată la Curtea Constituţională de 60 de parlamentari, însă Curtea a decis, la 1 octombrie, cu unanimitate de voturi, că este constituţională.
Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei au decis, luni, ca votul asupra numirii membrilor Curţii de Conturi să se facă miercuri, în şedinţa comună, în baza legii în vigoare, cei 18 membri urmând să fie audiaţi marţi de comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.