Vadim Tudor cere un punct de vedere al Senatului cu privire la imunitatea sa

Preşedintele PRM, eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor, a adresat un memoriu Senatului, prin care solicită un punct de vedere al Comisiei juridice referitor la aplicarea dispoziţiilor legale privitoare la imunitate, susţinând că pe 4 ianuarie desfăşura o activitate politică, pentru care are imunitate

Urmărește
7 afișări

"Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, preşedinte al PRM, fiind europarlamentar în timpul mandatului, vă invederează că în data de 4 ianuarie 2011, a desfăşurat o activitate politică în calitatea pe care o are la sediul din Emile Zola nr. 2, şi anume o conferinţă de presă la care europarlamentarul prezenta publicului larg, prin mass media, opiniile politice ale acestuia în legătură cu politica internă şi externă a României condusă de Traian Băsescu şi PDL, dar şi informaţii legate de activitatea sa în Parlamentul European", se arată în memoriul depus de Vadim Tudor, printr-un cabinet de avocatură, la data de 18 februarie 2011 şi înregistrat la registratura Senatului pe 21 februarie.

Potrivit documentului, Vadim Tudor susţine că mandatul de europarlamentar nu se exercită doar în PE, ci presupune întinderea atribuţiunilor pe care le acordă parlamentarului şi în cadrul biroului său politic, în legătura pe care o are cu alegătorii sau în exprimarea opiniilor politice în faţa presei şi că toate declaraţiile făcute cu ocazia evenimentului din 4 ianuarie au fost declaraţii politice.

Liderul PRM a întrebat Comisia juridică a Senatului dacă luarea de atitudine a unui parlamentar faţă de întreruperea unei activităţi politice pe care o desfăşoară potrivit mandatului său este sau nu o exprimare a opiniilor politice, potrivit legii, şi dacă exprimarea opiniilor politice îmbracă conţinutul constitutiv al unor infracţiuni, dacă parlamentarul beneficiază de imunitatea prevăzută de articolul 72 din Constituţie sau nu beneficiază şi, în acest caz, poate fi urmărit penal.

"Considerând că se încearcă instrumentarea unui dosar politic, interpretându-se abuziv dispoziţia articolului 72 din Constituţie, vă mulţumim anticipat pentru comunicarea punctului dumneavoastră de vedere", se specifică în încheierea documentului semnat de Corneliu Vadim Tudor prin avocatul Mariana Ştefan.

În 21 ianuarie, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, le cere procurorilor Parchetului instanţei supreme încetarea urmăririi penale în dosarul privind evacuarea sediului PRM, în care este acuzat de ultraj şi nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti, pe motiv că este europarlamentar.

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început dimineaţa de 4 ianuarie, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursul nopţii.

Executorul judecătoresc a venit atunci însoţit de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu liderii partidului, Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.

Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală". El a ameninţat-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face evacuarea.

Liderul PRM le-a adresat injurii executorului judecătoresc şi poliţiştilor. De asemenea, el a aruncat apa dintr-un pahar spre executorul judecătoresc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici