Valeriu Stoica nu vrea o funcţie într-un viitor Guvern

Preşedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în situaţia în care PLD va intra la guvernare nu doreşte să facă parte din acel Executiv.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Valeriu Stoica nu vrea o funcţie într-un viitor Guvern

Valeriu Stoica nu vrea o funcţie într-un viitor Guvern

Stoica a arătat că rămâne “consecvent", deşi mulţi formulează acuzaţii la adresa sa şi nu doreşte să ocupe nicio funcţie într-o formulă de guvern viitoare.

“Din 2003 nu am mai ocupat nici o funcţie publică. Mi-am dat demisia din Parlament şi atunci şi am anunţat că nu voi candida pentru Parlament în 2004, şi nu am candidat; am mai anunţat că nu voi candida la alegerile europarlamentare sau naţionale şi nu voi candida şi mai anunţ acum că, indiferent ce va face PLD, de decizia pe care o va lua cu privire la participarea la guvernare, eu nu voi face parte din acel guvern", a a declarat Valeriu Stoica.

Întrebat ce posturi ar viza PLD pentru liderii săi, într-o viitoare formulă guvernamentală, Stoica a arătat că există o succesiune de decizii până să se ajungă la acest lucru.

El a menţionat că o primă decizie pe care PLD o va lua va fi de a participa la guvernare, aceasta urmând să fie stabilită de Delegaţia Permanentă - dacă vor fi premisele necesare, iar a doua decizie va fi cea referitoare la programul Guvernului, PLD urmând să aibă o poziţie fermă faţă de anumite chestiuni care ţin de conţinutul unui asemenea document.

A treia decizie pe care PLD o va lua se referă o anumită poziţie privind structura Guvernului, liberal-democraţii pledând pentru o simplificare a structurii Executivului.

"Dacă aceste trei decizii vor fi luate şi vor fi pozitive, abia atunci ne gândim ce ministere ar putea fi ocupate de reprezentanţi PLD ", a spus Stoica, adăugând că PLD are personalităţi puternice şi oameni cu experienţă, care pot ocupa poziţii guvernamentale importante.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici