- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.05.2016, 14:05)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valeriu Zgonea vrea o comisie parlamentară pentru "planul de ţară" şi "strategia anticorupţie"
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a propus, sâmbătă, înfiinţarea unei noi comisii parlamentare care să discutate planul de ţară şi o serie de strategii, afirmând că a transmis o scrisoare liderilor grupurilor politice şi preşedinţilor partidelor parlamentare.
Urmărește
1180 afișări
Valeriu Zgonea vrea o comisie parlamentară pentru "planul de ţară" şi "strategia anticorupţie"
"Eu am trimis liderilor grupurilor politice parlamentare, preşedinţilor de partide parlamentare o scrisoare deschisă cu o propunere de o nouă Comisie comună a celor două Camere în care să discutăm despre un plan de ţară şi o strategie", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a participat sâmbătă, la un eveniment organizat de Camera Deputaţilor, în care cursanţi ai mai multor licee din Bucureşti au fost invitaţi în plenul Parlamentului pentru a simula o dezbatere parlamentară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Valeriu Zgonea a afirmat că liderii politici au nevoie de un cadru conturat în care să discute strategia naţională anticorupţie şi alte strategii.
"Trebuie să avem un cadru bine conturat în care preşedinţii de partide, cu liderii grupurilor parlamentare se întâlnesc şi dezbat: strategia naţională anticorupţie, strategia naţională pentru dezvoltare durabilă, un proiect de ţară, implementarea anumitor planuri de acţiune pe care le avem, planul naţional pentru reformă, planul naţional pentru competitivitate, convergenţă. Poate mulţi dintre politicieni nu le cunosc, dar le aprobă Guvernul. Noi trebui să învăţăm să colaborăm cu Guvernul şi cu preşedinţia şi cu celelalte instituţii ale statului. Este o schimbare de abordare să mergem şi noi pe principiul pe care îl vedem în Parlamentele puternice din Marea Britanie, Germanie, Norvegia", a spus Zgonea, la Parlament.
Comisia ar urma să funcţioneze până în anul. 2020.
"Eu cred că liderii grupurilor parlamentare ca şi preşedinţii partidelor care şi-au exprimat acest punct de vedere de foarte multe ori în ultimii ani vor înţelege. Este o comisie comună care să dureze până în 2020. Am trimis Birourilor permanente reunite (scrisoarea -n.r.) am făcut expunerea de motive, am scris regulamentul de organziare şi funcţionare al acestei comisii comune. Ea a fost discutată cu fiecare lider politic în parte în discuţiile pe care le-am avut în ultimii ani şi toţi au spus că avem nevoie să ne întâlnim să discutăm problemele reale ale României", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Comisia ar trebui să fie formată din preşedinţii celor două Camere, liderii grupurilor politice parlamentare şi preşedinţii de partide.
"Am propus ca această comisie să fie condusă de fiecare grup parlamentar câte o sesiune prin rotaţie. (...) România are nevoie de acest proiect acum. Lucrez la el cu echipa de consilieri de aproape un an de zile. Am discutat cu fiecare lider de grup parlamentar şi cu preşedinţii de partid fiecare mi-a spus că este nevoie de un astfel de proiect", a mai spun Valeriu Zgonea.
După alegerile locale din 5 iunie, liderii PSD au anunţat că vor relua procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Tăriceanu, despre întâlnirea Klemm-Zgonea: E nevoie ca Ministerul de Externe să intervină
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe