Vanghelie: Discutăm în CExN dacă ieşim sau nu de la guvernare

Publicat: 19 06. 2009, 13:18
Actualizat: 06 11. 2012, 09:23

Întrebat dacă va propune la CexN ieşirea PSD de la guverare, Vanghelie a răspuns, într-un registru ironic: "Prezenţa mea, în sine, este ieşirea de la guvernare. Nu trebuie să propun. Când apar cam asta se poate discuta", a spus Vanghelie.

El a arătat, răspunzând unei întrebări care viza motivele pentru care PSD ar dori să iasă de la guvernare, că l-a auzit "cu simpatie" pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care adresa PSD îndemnul de a ieşi de la guvernare.

"Domnul ministru Blaga e un tip simpatic, îl respect, îmi place, e unul dintre cei mai serioşi oameni politici, dar nu are calitatea să vorbească în numele românilor, care au stabilit 30% cu 30%. El poate să vorbească în mandatul de 30%. Nu stabileşte dânsul dacă ieşim sau nu ieşim. Noi stabilim noi personal", a spus Vanghelie.

Întrebat dacă, în limita acestui mandat de 30%, el personal consideră că PSD trebuie sau nu să iasă de la guvernare, Vanghelie a spus: "Asta stabilim acum (la CExN, n.r.)".

"Trebuie să vizualizăm acolo unde au fost nişte pacheţele de problemuţe, să ne organizăm. Celelalte lucruri – vom vedea după ce pleacă Traian Băsescu de la Cotroceni", a adăugat Vanghelie.

El a subliniat că PSD doreşte să se organizeze pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi "a-l trimite pe Traian Băsescu acasă".

"Suntem aici pentru a vedea ce trebuie făcut pentru a ne organiza mai bine să câştigăm preşedinţia şi să-l trimitem pe domnul Băsescu acasă", a spus Vanghelie.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte, vineri, în oraşul Turnu Măgurele, din judeţul Teleorman, pentru a analiza rezultatele obţinute de filialele partidului la europarlamentare şi pentru a pregăti campania electorală pentru prezidenţiale.

Neoficial, liderii filialelor PSD vor face şi o evaluare a primelor şase luni de guvernare, din perspectiva respectării protocoalelor de colaborare locală şi prin prisma disputelor înregistrate între PSD şi PDL în ceea ce priveşte numirile la nivelul serviciilor deconcentrate.