Vanghelie: Nu am să votez pentru o alianţă cu PNL

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, înaintea Comitetului Executiv, că nu va vota pentru o alianţă cu PNL, el considerând că social-democraţii trebuie să rămână în opoziţie.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Vanghelie: Nu am să votez pentru o alianţă cu PNL

Vanghelie: Nu am să votez pentru o alianţă cu PNL

Vanghelie a afirmat că o colaborare la nivel parlamentar, punctuală, în care PSD să sprijine anumite proiecte ale PNL, se poate concretiza, însă el nu va vota pentru o alianţă cu liberalii.

„O colaborare la nivel parlamentar, punctuală, este cu totul altceva. O alianţă cu PNL nu se pune, din punctul meu de vedere, eu nu am să votez. Ne interesează să îi dăm jos, să ne batem cu ei, să fim un partid de opoziţie, să îi dăm jos pe aceştia şi să demonstrăm şi ce nu a făcut PD când a fost la guvernare şi, dacă doreşte preşedintele să conducă România cu PD, să demonstreze ce poate să facă”, a spus el.

Întrebat cine ar putea lua locul PNL la guvernare, Vanghelie a răspuns: „Momentan, preşedintele s-a exprimat şi aşteptăm pe dânsul să vedem ce crede, dacă o doreşte pe Elodia, dacă o doreşte pe Ana Consânzeana. El a spus că nu va pune prim-ministru un om de la PSD, deci atunci noi îl aşteptăm, noi nu putem face altceva decât opoziţie şi să îi dăm jos pe miniştrii incapabili”. El s-a referit la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia, în timpul mandatului său, liderul PSD Mircea Geoană nu va fi premier.

Vanghelie a respins şi solicitările unor lideri ai PSD pentru organizarea unui congres extraordinar.

„Este nevoie de o analiză punctuală, din punct de vedere organizatoric, să vedem ce avem în vedere pentru viitoarea campanie. Nicidecum excluderi, nicidecum congres, şi nicidecum declaraţii... pe care îi vedem pe unii după 20 de ani că apar din anumite cimitire şi vor să revină în politica românească”, a spus el, referindu-se, la un recent interviu al fostului secretar executiv al PSD, Octav Cozmâncă.

El a confirmat referirea la Cozmâncă, când, întrebat fiind dacă l-a avut în vedere pe acesta, a răspuns: „M-am referit la cine aţi înţeles”.

Comitetul executiv al PSD s-a reunit, luni, pentru a analiza rezultatul obţinut la alegerile pentru Parlamentul European şi ar putea lua o decizie în privinţa modului în care partidul se va poziţiona faţă de actualul Guvern şi faţă de PNL.

Fostul preşedinte executiv al PSD Octav Cozmâncă critică dur actuala conducere a partidului, într-un interviu în "Jurnalul Naţional", şi afirmă că a decis să revină în prim planul vieţii politice, la rugăminţile unor lideri judeţeni care au contribuit în 2005 la schimbarea conducerii PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici