Vanghelie: Nu se pune problema sancţionării celor trei consilieri PSD care au votat bugetul în CGMB

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, că nu se pune problema sancţionării celor trei consilieri PSD care au votat, alături de PDL, bugetul Capitalei în CGMB, deşi preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, susţinuse contrariul.

Urmărește
3 afișări

Întrebat dacă va propune sancţionarea celor trei consilieri PSD care au votat alături de PDL, aşa cum solicitase preşedintele Victor Ponta, Vanghelie a răspuns: "Este vorba de trei colegi care sunt pe zona sindicală. Nu se pune problema de sancţionare, pentru că dacă din cauza votului celor trei s-ar fi schimbat lucrurile într-un anumit sens, era o altă problemă. Acei colegi au văzut foarte clar că există o majoritate pe tot parcursul şedinţei şi atunci, fiind lideri de sindicat şi gândidu-se la colegii lor, au dat un semnal ca lideri de sindicat".

El a afirmat că votul dat de cei trei consilieri PSD a fost în urma rugăminţii unei lidere de sindicat din RADET, "pentru că frica tuturor celor de la RADET este că s-a încercat să nu se pună banii (în buget – n.r.) pentru a se privatiza mai repede".

Vanghelie a mai precizat că, spre deosebire de consilierii PNL, cei ai PSD nu au ieşit din sală la votarea bugetului Capitalei pentru a impune nişte amendamente de suplimentare a unor fonduri alocate infrastructurii.

Preşedintele PSD Bucureşti a apreciat că tăierea bugetului RADET este o greşeală din partea primarului general, Sorin Oprescu. "Cred că s-a greşit în ambele părţi, cred că primarul general trebuia să pună o sumă la RADET (...) şi pe de altă parte cred că pe analiza bugetului ar fi trebuit să existe o atenţie mai mare în discuţia cu liderii de grup", a spus el.

Vanghelie a mai afirmat că soluţie ar putea fi ca Guvernul să suplimenteze fondurile pentru Stadionul Naţional, iar CGMB să redirecţioneze o parte a sumei deja alocate Stadionului către RADET.

"Cred că unele din sume care s-au luat din buget s-au luat bine, cred că altele s-au luat greşit. De doi ani şi jumătate noi nu am contat şi nu contăm, nu avem majoritatea, majoritatea e la PDL, deci să înţeleg că dacă primarul general a ieşit astăzi până acum, dacă nu a ieşit, a fost ok cu PDL-ul", a spus Vanghelie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după şedinţa BPN, că a solicitat filialei din Capitală sancţionarea a trei consilieri PSD care au votat, la buget, proiectul PDL.

Consilierii generali au votat, luni, bugetul Primăriei Capitalei pentru 2011, care va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard faţă de cel din anul anterior, când a fost de 5,6 miliarde de lei. Astfel, în 2011 Capitala va avea un buget de 4.588.435.000 de lei la care se adaugă suma de 302.023.000 de lei, sume din creditele externe contractate de municipalitate şi alte 217.747.000 de lei care reprezintă sume rezultate ca excedent în anul 2010 şi care, potrivit reglementărilor Ministerului de Finanţe, nu pot fi trecute la capitolul venituri.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni seară, că va ataca în instanţă hotărârea de aprobare a bugetului pe 2011 pentru Primăria Capitalei. El a spus că va introduce acţiune în contencios administrativ şi că speră ca o acţiune similară să fie iniţiată şi de prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, marţi, că Sorin Oprescu încearcă să-şi mascheze incompetenţa managerială creând impresia unui război politic cu ea şi PDL, acuzându-l pe acesta de minciună, urmare a declaraţiilor lui de după adoptarea bugetului Capitalei.

"Prin votul dat ieri în CGMB, PDL s-a asigurat că şi în 2011 vor putea fi asigurate plăţile la subvenţiile pentru căldura şi apa caldă a bucureştenilor, precum şi pentru transportul public, că vom putea continua lucrările de investiţii importante pentru bucureşteni. M-au surprins poziţia şi comentariile lui Sorin Oprescu faţă de votul dat de PDL. Sorin Oprescu minte când afirmă că PDL i-a blocat proiectele. Niciunul dintre proiectele de care vorbeşte nu îi aparţin, toate proiectele de investiţii din Capitală sunt iniţiate, promovate şi susţinute de PDL. Nu e nici măcar unul singur iniţiat de Sorin Oprescu", a declarat Elena Udrea.

El a mai spus că Oprescu propune un buget care pleacă din start cu un deficit de 519 milioane de lei.

"Acest lucru este ilegal, deoarece nu poţi trece în buget sume pe care ştii bine că nu ai de unde să le încasezi, iar consilierii PDL au adus în realitate bugetul propus de primar. Domnul Oprescu încearcă să-şi mascheze incompetenţa managerială creând impresia unui război politic între el, Elena Udrea şi PDL. În realitate, bugetul aprobat ieri (luni - n.r.) a fost aprobat de 42 din 49 de consilieri prezenţi, de la PDL, PSD, PNG şi PRM", a adăugat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici