Vanghelie spune că e filat de SRI şi "Doi şi-un sfert"

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, că el şi alţi lideri PSD sunt filaţi de "SRI şi Doi şi-un sfert" şi că liderii PDL ameninţă firmele de publicitate contractate de PSD în campanie, anunţând că social-democraţii vor contesta plângerea PDL privind afişajul electoral.

41 afișări
Imaginea articolului Vanghelie spune că e filat de SRI şi "Doi şi-un sfert"

Vanghelie spune că e filat de SRI şi "Doi şi-un sfert" (Imagine: Mediafax Foto)

"Vreau să-i rog pe factorii decidenţi, şi aici mă refer la Traian Băsescu şi primul-ministru, nu ştiu dacă vreunul dintre ei este sau nu implicat. S-ar putea să aibă dânşii dreptate şi atunci vom răspunde conform legii, dar nu cred că e normal ca SRI şi "Doi şi-un sfert" să pună maşini să mă urmărească şi să urmărească lideri marcanţi ai partidului, ba chiar mai mult pe oamenii care pleacă de la Cotroceni să-i urmărească până în faţa casei", a susţinut Marian Vanghelie, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum ştie că e vorba de cele două servicii de informaţii, Vanghelie a spus că nu ştie. "Bănuiesc că Bin Laden nu a venit în România", a mai adăugat liderul PSD, precizând că "a verificat numerele Loganurilor care îi filau, constatând că maşinile respective utilizau numere false".

"Am încercat să luăm numere de maşină şi am observat că nici nu există. Am verificat proprietarii maşinilor, am trimis oameni în faţa blocurilor noaptea şi am observat că existau acolo, iar altele umblau prin Bucureşti cu acelaşi număr de instalare. E vorba de nişte Dacii Logan..., şi îi rog pe cei doi şefi de servicii, dacă cumva au o problemă cu PSD, cred că e greşit. Poate ei nici nu ştiu. Dar există comisii de specialitate şi vom verifica dacă s-au făcut aceste filaje şi dacă s-au cheltuit bani pentru a fi filate partidele politce", a apreciat liderul PSD.

Social-democratul a mai spus că nu se sperie de aceste filaje, pentru că PSD nu vinde "cocaină" şi nici nu face "trafic de armanent", ci informează opinia publică despre afacerile lui Videanu, Negoiţă, Cornelia Cazacu, Golden Blitz, Tehnologica etc., "toate firmele PDL care iau sute de milioane de euro".

Liderul PSD a menţionat că va contesta în termen de 48 de ore plângerea depusă la BEM de către democrat-liberali cu privire la afişajul pus de social-democraţii din Bucureşti pe panourile electorale, şi că va plăti toate amenzile ce se impun sau va răspunde penal în cazul în care se va dovedi că a greşit.

În plus, Vanghelie a subliniat că anumiţi lideri ai PDL, pe care nu-i menţionează din respect pentru firmele de publicitate contractate de PSD, au ameninţat aceste firme cu "retragerea autorizaţiilor sau elaborarea unui dosar penal".

"Considerăm că acest mod de a duce campania şi de a urmări o parte din liderii de la PSD Bucucureşti, chiar şi seara la ora 22.00 - 23.00, considerăm că ameninţările care se fac la firmele de publicitate contractate de PSD, că după alegeri se vor ocupa de ei şi că le vor lua toate contractele de publicitate, ba chiar mai mult, că le face dosar penal, nu fac decât să ne ducă cu 10 ani în urmă", a spus Vanghelie, menţionând, că ameniţările vin din partea PDL.

El a ţinut să-i asigure pe democrat-liberali că are "alte pliante pregătite pentru a le înlocui pe cele contestate", şi că social-democraţii din Capitală au în vedere să scrie o carte despre cele făcute de PDL care se va numi "Cum au jefuit România!".

Biroul Electoral Municipal al Municipiului Bucuresti a admis, luni, plângerea depusă de Partidul Democrat Liberal, prin care acuza "comportamentul abuziv al Alianţei PSD+PC", care şi-a însuşit sloganul de campanie al PD-L, "Ei cu ei, noi cu voi".

Potrivit deciziei BEM, Legea nr. 35/2008 prevede că semnul electoral folosit de un competitor electoral nu poate fi utilizat de alt patid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţeni8lor aparţinând unei monorităţi naţionale înregistrată ulterior, decât cu consimţământul celui cărora le aparţine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici