Verestoy: Mesajul lui Orban, deşi interpretabil, nu trebuie să aibă o reacţie polemică

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, miercuri, că mesajul premierului Ungariei, deşi conţine expresii "interpretabile şi nefericite", nu ar trebui să dea ocazia Parlamentului să aibă o reacţie polemică, de tip pamflet.

Urmărește
5 afișări

"Noi ştim că există sensibilităţi de la discursul primului-ministru al Ungariei. Considerăm că e plin de expresii interpretabile şi nefericite, dar aceasta n-ar trebui să dea ocazia unui Parlament să aibă o reacţie polemică şi de tip pamflet, cum a prezentat domnul Haşotti", a afirmat el.

Potrivit lui Verestoy, nu s-a întâmplat în 20 de ani de parlamentarism ca cineva să prezinte o declaraţie politică şi să ceară imediat un vot asupra ei.

Senatorul UDMR a afirmat că declaraţia prezentată plenului Parlamentului este neprelucrată şi nenegociată între forţele politice. "Aceasta este expresia parlamentarismului", a atenţionat senatorul.

Întrebat care va fi poziţia grupului UDMR, parlamentarul a spus că senatorii şi deputaţii Uniunii vor trebui să reflecteze în acest sens.

"Va trebui să reflectăm un pic, să vedem toate aspectele şi toate concluziile care se pot trage, pe urma aspectelor prezentate", a menţionat Verestoy.

"Îl admir (pe Puiu Haşotti - n.r.), este într-adevăr un talent înnăscut pentru a scrie astfel de declaraţii politice, cu foarte multe elemente colorate, dar aceasta nu este nicidecum o declaraţie politică a unui Parlament", a opinat senatorul Uniunii.

Întrebat cum ar trebui să reacţioneze Parlamentul la declaraţiile recente ale premierului ungar, Verestoy Attila a răspuns că în primul rând ar trebui analizate toate textele şi toate evenimentele desfăşurate şi ca fiecare formaţiune politică să fie lăsată să îşi exprime punctul de vedere în declaraţii politice.

Parlamentarul a spus că există "evenimente multiple, şi pozitive, şi negative care trebuie să fie luate în discuţie". El a dat ca exemplu declaraţia lui Mircea Duşa care şi-a declarat aprecierea pentru manifestările din 15 martie şi, pe de altă parte, gestul "total nedorit sau provocaţionist" care s-a întâmplat la Miercurea Ciuc.

El a spus că gestul unui rebel "nu ştiu de cine susţinut" de a da foc unei statuete a lui Avram Iancu este unul inadmisibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici