- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.10.2015, 19:21)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vershbow, la Bucureşti: Avem nevoie de un NATO puternic. Vedem o Rusie care încearcă să schimbe graniţele cu forţa
Alexander Vershbow, secretarul general adjunct al NATO, a declarat joi că NATO pune în practică cea mai mare acţiune de întărire a apărării colective de la sfârşitul Războiului Rece în condiţiile creşterii extremismului şi având în vedere că Rusia încearcă să schimbe cu forţa graniţele.
Urmărește
7181 afișări
Vershbow: Avem nevoie de un NATO puternic. Vedem o Rusie care încearcă să schimbe graniţele cu forţa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Mai mult ca niciodată avem nevoie de un NATO puternic. Vedem o Rusie mai categorică, care îşi intimidează vecinii şi care încearcă să schimbe graniţele cu forţa. Vedem creşterea extremismului şi a tulburărilor în nordul Africii, în Orientul Mijlociu şi vedem provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi tăieri ale energiei. De aceea NATO implementează ce mai mare ranforsare a apărării colective de la sfârşitul Războiului Rece, creşterea capabilităţilor şi a forţei de răspuns, accelerarea luării deciziilor militare şi politice şi înfiinţarea unor unităţi de integrarea a forţelor NATO, inclusiv cea activată recent la Bucureşti", a spus Alexander Vershbow, după o întrevedere cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la sediul MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
În context, ambasadorul a spus că este foarte "încântat" de angajamentul politic al României de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB, până în 2017, lucru care menţine România şi NATO puternice.
De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a apreciat contibuţia activă a României la securitatea Republicii Moldova."Sunt optimist în legătură cu summit-ul (de la Varşovia – n.r.), în primul rând pentru că România este implicată activ în mod constant în misiunile noastre, în operaţiunile noastre. De asemenea, foarte importantă este contribuţia activă în ceea ce priveşte securitatea unora dintre partenerii noştri cheie, cum este Moldova, ca şi Ucraina şi Georgia", a spus oficialul NATO, după o întrevedere cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la sediul MAE.
Oficiaul NATO a mai spus că România contribuie, de asemenea, la stabilitatea din regiunea Mării Negre, care rămâne de o importanţă strategică pentru securitatea euro-atlantică şi că găzduieşte o parte importantă a sistemului defensiv antirachetă NATO.
Vershbow a subliniat că toate aceste măsuri sunt preventive şi că NATO nu vrea confruntări, dar că va face orice este necesar pentru protejarea ţărilor membre, inclusiv prin menţinerea uşilor deschise pentru viitoare ţări membre.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe