- Home
- Politic
- TIMIŞOARA, (03.10.2023, 20:57)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veştea: Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securităţii în zonele de frontieră
Ministrul Adrian-Ioan Veştea a participat marţi la semnarea contractului de finanţare pentru un proiect care va fi implementat în zona de frontieră româno-sârbă. Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securităţii în zonele de frontieră, a explicat demnitarul român.
Urmărește
602 afișări
Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi chestorul de poliţie Tiberiu Gim Giurea, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au semnat, marţii, contractul de finanţare pentru proiectul „SAFE - Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă, finanţat prin Programul Interreg IPA România - Serbia 2021-2027”.
„Prin finanţarea acestui proiect, vom contribui semnificativ la dezvoltarea unui cadru de cooperare între cele două state, în vederea reducerii criminalităţii transfrontaliere şi a migraţiei ilegale, consolidând, totodată, securitatea şi protejarea lanţurilor de aprovizionare”, a declarat ministrul Veştea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Proiectul, în valoare de 13,8 milioane de euro, va consolida capacitatea instituţională a autorităţilor implicate în gestionarea frontierelor şi va îmbunătăţi siguranţa şi securitatea în zona de frontieră.
Potrivit ministrului „necesitatea finanţării acestor tipuri de acţiuni derivă din specificul zonei programului, unde lungimea frontierei pe teritoriul acoperit de program este de 548 km, reprezentând astfel 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene”. De-a lungul acestei frontiere, există opt puncte de trecere rutiere, trei puncte de trecere portuare, două puncte de trecere pe cale ferată şi un punct de trecere fluvială (cu bacul), care anual asigură transportul a peste 2,5 milioane de persoane şi 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.
Ministrul Veştea a mai anunţat că, în perioada următoare, se vor contracta „încă două proiecte de importanţă strategică şi două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro, care au o importanţă deosebită datorită activităţilor ce urmează a fi implementate în zona de graniţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, respectiv pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria Programului”.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe