Vicerprimarul USR a comentat pe Facebook situaţia zonelor protejate din Bucureşti.
„Hoţii vor fi întotdeauna dispuşi să ne fure pământul, spaţiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, câteva marionete vor avea asiguraţi bani pentru câteva generaţii. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, noi ceilalţi nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”, a scris Horia Tomescu.
Viceprimarul a prezentat o statistică privind locuinţele din Capitală.
„Bucureşti anul 2011: 844.541 de locuinţe/Bucureşti anul 2016: 858.350 de locuinţe/Bucureşti anul 2021: 1.038.266 de locuinţe Conform Institutului Naţional de Statistică în Bucureşti s-au dat în folosinţă încă 15 mii de locuinţe între 2011 şi 2016. Şi încă 180 de mii de locuinţe între 2016 şi 2021. Între 2011 şi 2021 populaţia cu domiciliul în Bucureşti a scăzut cu 165 de mii de locuitori. Avem 1.716.000 de locuitori la1.038.266 locuinţe”, susţine Tomescu.
Duminică, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat că prefectul Capitalei ar urma să atace în instanţă Planul de Urbanism Zonal Zone protejate. Prin suspendarea documentului, construcţiile ilegale ar intra în legalitate, susţine primarul.
„Înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi al Bucureştiului”, a spus primarul duminică, într-o conferinţă de presă.
Demersul prefectului se bazeză pe o adresă a Inspectoratului de Stat în Construcţii.
„Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru care aceste acte să fie atacate, că afirmaţiile din documentul de patru pagini al inspectorului general al Instectoratului de Stat în Construcţii sunt neîntemeiate, şi că aceste două instituţii, prefectul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii nu apără interesul public”, a mai spus Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan crede că la baza acţiunilor stau interese comerciale.