Viceprimarul municipiului Odorheiu Secuiesc Szasz Jeno a fost demis la solicitarea primarului

Viceprimarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, care este şi liderul PCM , a fost demis, joi, de către consilierii municipali, la solicitarea primarului, Bunta Levente (UDMR), care susţine că Szasz nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
56 afișări

Joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Odorheiu Secuiesc, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, a cerut şi supus la vot demiterea viceprimarului Szasz Jeno.

Demiterea lui Szasz a fost decisă cu 10 voturi "pentru", nouă ale reprezentanţilor UDMR în CL şi unul al reprezentantului Partidului Verde, şi cu nouă voturi "împotrivă", cele ale consilierilor PCM.

Bunta a afirmat că Szasz Jeno nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu în domeniile de care era responsabil şi nu este corect ca municipalitatea să cheltuiască, din banii publici, o sumă de aproximativ 50.000 de lei anual pentru a plăti salariul unui viceprimar care nu a lucrat mai mult de 45 de ore în decurs de trei luni.

"Nu este corect ca domnul viceprimar Szasz să ridice un salariu care ne costă cam jumătate de miliard de lei vechi pe an lucrând 10 sau 12 ore, chiar şi opt ore pe lună. Avem o evidenţă la minut a prezenţei sale în Primărie, consemnată în registrul de intrări-ieşiri de la poarta instituţiei. Acestă situaţie persistă încă din luna mai anul trecut şi s-a accentuat în ultimele trei luni, în care nu a lucrat decât 45 de ore. Nu numai că nu a fost prezent în instituţie, dar nu desfăşurat niciun fel de activitate, nu am văzut niciun rezultat în cele două domenii pe care le coordonează, nici în social, unde sunt destule probleme, nici în domeniul situaţiilor de urgenţă", a afirmat Bunta.

Potrivit lui Bunta, viceprimarul Szasz Jeno s-a consacrat doar "influenţării comunităţii pe care a îndrumat-o într-o direcţie greşită", singurele sale activităţi concretizându-se în conferinţele de presă prin care "a otrăvit şi influenţat opinia publică".

"Aşa ceva nu este de tolerat! Alţii muncesc câte 12 ore pe zi, pentru un salariu de mizerie, iar domnul Szasz Jeno primea un salariu de peste 2.000 de lei pe lună fără să facă nimic. Cine nu munceşte să nu ia nici salariu", a spus Bunta Levente.

Viceprimarul demis Szasz Jeno a spus că decizia de a fi înlăturat de la conducerea Primăriei este una politică, fiind determinată de faptul că era o persoană "incomodă", în prezenţa căreia primarul se simţea inferior.

"Bunta Levente are fobii chiar şi numai când aude numele meu are un complex de inferioritate. Eu am fost ultimul din vechea gardă demis, înaintea mea a dat afară 40 de persoane din Primărie care i-au văzut incapacitatea managerială, deciziile proaste pe care le-a luat, incapacitatea de a conduce oraşul, gestionarea frauduloasă a urbei. Nu a reuşit să se impună prin capacitatea sa intelectuală, prin ţinută şi moralitate şi atunci s-a folosit de metode securiste de intimidare, mergând până la solicitarea demisiilor noastre", a afirmat Szasz Jeno.

Szasz a precizat că primarul a instalat cinci camere de luat vederi de la intrarea în Primărie şi până la biroul său şi că toate mesajele pe care le primeşte pe e-mail "sunt monitorizate de oameni special angajaţi de Bunta Levente".

Szasz Jeno consideră că un ales, cum este şi viceprimarul, nu este obligat să semneze condica zilnic la Primărie, ci trebuie să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului în mijlocul oamenilor care l-au ales.

În ceea ce priveşte salariu pe care primarul afirmă că îl primeşte de pomană, Szasz a afirmat că în ultimele şase luni l-a donat diferitelor fundaţii sau organizaţii în scop caritabil.

"Am donat 9.200 de lei unor fundaţii şi organizaţii care desfăşoară activităţi cu caracter umanitar, iar unei profesoare i-am donat 200.000 de forinţi pentru un tratament în Ungaria. Dacă faceţi o socoteală, este salariul meu pe o jumătate de an. Să îmi arate mie Bunta sau oricine altcineva încă un om care şi-a donat salariu organizaţiilor de binefacere", a afirmat Szasz Jeno.

Fostul viceprimar a declarat că decizia de a fi eliminat din conducerea Primăriei Odorheiu Secuiesc este o reacţie la declaraţiile pe care le-a făcut în ultima săptămână despre principalul candidat la preşedinţia UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

"Sută la sută demiterea mea are legătură cu declaraţiile mele despre Kelemen Hunor. Am auzit de la mai multe persoane care fac parte din cercurile lui Verestoy Attila, că demiterea mea din funcţia de viceprimar a fost ordonată de Kelemen Hunor. Chiar dacă m-au demis, nu mi-am schimbat părerea despre Kelemen Hunor şi despre UDMR", a spus Szasz Jeno.

Szasz Jeno va rămâne consilier municipal, astfel încât componenţa Consiliului Local Odrheiu Secuiesc va rămâne neschimbată, cu nouă consilieri UDMR, nouă PCM şi unul de la Partidul Verde.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, declara, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că nu este întâmplător faptul că actualul preşedinte al Uniunii, Marko Bela, l-a "crescut" pe Kelemen Hunor şi îl sprijină la şefia UDMR.

"L-a crescut pe Kelemen Hunor cu o bibliografie care corespundea pentru tovarăşii din UDMR. Mi se pare foarte curios faptul că singura familie alungată în 1989, decembrie, din bazinul Ciucului, de către populaţie, au fost părinţii lui Kelemen Hunor. Doamna, atunci tovarăşa (mama lui Kelemen Hunor - n.r.), a lucrat la partid, tovarăşul era numărul unu pe plan politic, în agricultură. Nu e întâmplător faptul că dânsul este acum alesul lui Marko Bela. Nu este un om care a fost crescut creştineşte, nu a frecventat biserica, din contră, pedagogii care au frecventat biserica şi şi-au dus copiii la botez au fost daţi afară din învăţământ chiar de doamna Kelemen", spunea Szasz Jeno.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici