Victor Negrescu, despre funcţia de comisar european: Nu am fost niciodată propus oficial

Chiar dacă susţinerea din spaţiul public mă onorează, nu am fost niciodată propus oficial, spune Victor Negrescu despre dezbaterea privind poziţia de comisar european din partea României.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu, despre funcţia de comisar european: Nu am fost niciodată propus oficial

„În primul rând, doresc să le mulţumesc pentru sprijin social democraţilor europeni, premierului României şi tuturor celor care s-au exprimat public în favoarea mea. Susţinerea puternică a PES, S&D şi a social-democraţilor germani demonstrează că activitatea mea la nivel european este apreciată, dar şi că familia noastră politică vrea mai mult pentru România. Chiar dacă susţinerea din spaţiul public mă onorează, nu am fost niciodată propus oficial. Ursula von der Leyen a dorit mai multe femei comisar european. Întrucât mereu am susţinut egalitatea de gen şi pentru că îmi este imposibil să schimb ceva pentru a mă înscrie profilului, nu îmi rămâne decât să salut propunerea oficială”, transmite Victor Negrescu.

El spune că prioritatea sa „a fost şi este să obţinem cel mai bun portofoliu pentru ţara noastră”.

„În calitatea mea de vicepreşedinte al Parlamentului European şi de vicepreşedinte al PES am pus şi voi pune România pe primul loc aşa cum am făcut-o când am obţinut milioane de euro pentru România, am ajutat la modificarea PNRR şi am luptat pentru aderarea la spaţiul Schengen. Îmi doresc ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, să avem mai multă transparenţă, să existe respect pentru toţi cetăţenii europeni şi evident ca vocea tuturor statelor şi implicit a României să fie auzită. Ştiu că România, cu sprijinul prietenilor noştri social-democraţi europeni, a obţinut un portofoliu bun şi sunt bucuros că am putut să îmi aduc, din nou, contribuţia la acest obiectiv pe plan european. Am încredere în Marcel Ciolacu şi voi continua să îl susţin la fel cum am făcut-o în ultimii ani. Continui să cred că un portofoliu bun pentru România este un drept, nu un cadou, mai ales pentru ce a făcut ţara noastră în ultimii ani în Uniunea Europeană. Îi urez succes colegei mele Roxana Mînzatu! Continui să cred într-o Românie puternică în UE printr-o reprezentare profesionistă şi curajoasă. În calitate de vicepreşedinte al Parlamentului European am multe de făcut în acest sens”, încheie Negrescu.

Premierul Marcel Ciolacu anunţa, luni, că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu, deşi, iniţial, îl prezenta pe Victor Negrescu pentru această funcţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici