Marcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României

  • Propunerea făcută de Marcel Ciolacu pentru a fi desemnat comisar european din partea României este Victor Negrescu.
  • Premierul s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Propunerea nu a fost discutată anterior cu preşedintele Klaus Iohannis.
Urmărește
1146 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României

Victor Negrescu este propunerea făcută de Marcel Ciolacu pentru comisarul european din partea României

„Am mers cu un nume. El este actualul vicepreşedinte al Parlamentului European, Victor Negrescu. Normal, ne-am făcut un calendar. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea guvernului României. Acest atribut este exclusiv al primului ministru”, spune Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

El precizează că va avea o discuţie, „zilele următoare”, cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„De asemenea, instituţional, dacă dorim o anumită normalitate, voi avea o discuţie şi cu preşedintele României, deoarece preşedintele României este reprezentantul României în Consiliul European. E normal ca să ne coordonăm aceste negocieri. Cred că, fără să-l supăr pe Victor Negrescu, cel mai important în acest moment e să avem o negociere foarte bună pentru România şi pentru un portofoliu cât mai relevant în cadrul Comisiei Europene. Cu adevărat, propunerea mea este vicepreşedintele Parlamentului European, Victor Negrescu”, adaugă premierul.

El afirmă că nu a discutat acest subiect cu şeful statului.

„Nu, a rămas că avem o discuţie după ce mă întâlnesc cu dna preşedinte (Ursula von Der Leyen - n.r.)”, mai spune Ciolacu.

Nicolae Ciucă a afirmat marţi că nominalizarea pentru comisarul european nu a fost negociată în coaliţie.

Nu există un mandat din partea coaliţiei care să vizeze postul de comisar european care va reveni României, afirma, marţi, liderul PNL, Nicolae Ciucă: „Nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru. Fac un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici