Victor Ponta face, marţi, o vizită la Berlin

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va face, marţi, o vizită la Berlin, unde va avea o serie de întâlniri cu lideri ai social-democraţilor germani, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, informează PSD.

Urmărește
6 afișări

Conform unui comunica al social-democraţilor, este vorba despre un schimb de experienţă româno-german, organizat de Fundaţia Friedrich Ebert, denumit "Căi de ieşire din criză". Victor Ponta va fi însoţit de către vicepreşedintele Titus Corlăţean şi de către secretarul internaţional Corina Creţu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se va întâlni cu preşedintele SPD, Sigmar Gabriel, precum şi cu fostul cancelar german, Gerhard Schroeder.

Delegaţia PSD va avea întâlniri cu mai mulţi lideri ai SPD, precum liderul grupului parlamentar al SPD şi vicepreşedinte SPD - Frank Walter Steinmeier, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene - Gunther Krichbaum, directorul Departamentului Internaţional al Conducerii SPD - Achim Post, reprezentant al Departamentului Internaţional al Conducerii SPD - Felix Porkert. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţi ai Fundaţiei Friedrich Ebert, precum Ernst Hillebrand şi Alexander Kallweit.

Aceste întâlniri fac parte din proiectul PSD de a reface relaţiile internaţionale ale României cu ţări importante din Uniunea Europeană, precum Germania sau Franţa, relaţii periclitate în prezent de actualul executiv de la Bucureşti. În condiţiile în care, conform sondajelor de opinie, în ţări precum Germania sau Franţa urmează să se realizeze o alternanţă la putere, iar partidele de stânga să capete o pondere mult mai importantă în conducerea acestor ţări, astfel de întâlniri bilaterale generează o deschidere internaţională de care România are absolută nevoie, se mai arată comunicatul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici