- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.10.2012, 13:34)
- , Emma Toader ,
Videanu, despre intenţia lui Ponta de a depune plângere penală în cazul său: Hârtia suportă orice
Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, marţi, în legătură cu intenţia premierului Victor Ponta de a depune plângere penală la adresa sa, că "hârtia suportă orice" şi că demersul prim-ministrului este"reacţia" acestuia la anunţul PDL privind sesizarea, în cazul Oltchim, a organelor abilitate.
Urmărește
449 afișări
Adriean Videanu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Liderul PDL a fost întrebat cum comentează anunţul prim-ministrului Victor Ponta privind depunerea unei plângeri penale la adresa lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.
"Legat de plângerile penale, Ponta încearcă să mintă împrăştiat absolut tot, nu mai ştie ce să facă în ideea de a scăpa de efectele eşecului acestei privatizări. Sigur, el poate să facă absolut orice. Hârtia suportă orice. El nu va putea scăpa de această responsabilitate, dar probabil este reacţia la ceea ce noi am anunţat şi suntem pe deplin justificaţi în ceea ce facem, în demersul nostru de a sesiza organele abilitate ale statului să cerceteze care au fost argumentele pentru care Guvernul Ponta nu a pus în aplicare acea aprobare a CE care ar fi dus statul român acţionar la Oltchim cu 90% şi ar fi creat toate condiţiile pentru o privatizare potenţială de succes", a precizat Adriean Videanu într-o conferinţă de presă.
El a vorbit şi despre un raport dat publicităţii privind situaţia Oltchim în 2009, care prevedea sporuri salariare de 22%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Adriean Videanu a arătat că nu ştia de aceste sporuri şi că un ministru se uită în general "la perspectiva şi performanţa unei companii" şi nu la cheltuielile salariale.
"Dacă dumneavoastră credeţi că problema Oltchimului stă în sporuri, inclusiv în consultanţă, daţi-mi voie să vă spun că economia funcţionează altfel. Niciun ministru nu stă să se uite la cheltuielile salariale într-o companie, el se uită în general la perspectiva şi performanţa unei companii", a precizat Videanu.
El a mai spus că în timpul Guvernului Ponta "combinatul s-a închis" şi s-a înregistrat "cel mai răsunător eşec al unei proceduri de privatizare".
Dan Diaconescu a fost "în combinaţie" cu unii membrii PDL în cazul privatizării Oltchim, precum Adriean Videanu, Cristian Boureanu şi Constantin Roibu, fostul director al combinatlui, aceştia sperând că vor da o lovitură Guvernului USL, susţine premierul Victor Ponta.
"Diaconescu a jucat o carte politică alături de cei de la PDL, s-au gândit că vor da o lovitură Guvernului USL", a spus Ponta la Atena 3.
Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a anunţat anterior ministrul Economiei.
Videanu îi cerea premierului Victor Ponta, săptămâna trecută, să prezinte, în 48 de ore, explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.
În aceeaşi seară, premierul declara că Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul unor reprezentanţi ai PDL în ceea ce priveşte afaceri derulate la Oltchim şi alte societăţi de stat, precizând că acesta ar fi motivul reacţiei lui Adriean Videanu.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu