Videanu: Guvernul emite ordonanţe în domenii în care nu a fost abilitat (AUDIO)

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, luni, că Guvernul emite ordonanţe în domenii în care nu a fost abilitat, stabilind salariile inspectorilor guvernamentali, măsură din domeniul relaţiilor de muncă.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Videanu: Guvernul emite ordonanţe în domenii în care nu a fost abilitat (AUDIO)

Videanu: Guvernul emite ordonanţe în domenii în care nu a fost abilitat

"Guvernul era abilitat să adopte măsuri financiare fiscal-bugetare, dar salarizarea inspectorilor guvernamentali nu ţine de măsuri fiscale, ci ţine de măsuri de muncă", a precizat Adriean Videanu.

Pe de altă parte, el a spus că liderii democraţi nu au discutat cu prefecţii foşti membri PD înlocuiţi în funcţie de Guvern, pentru că aceştia nu mai sunt membri de partid.

"În momentul în care li s-a oferit posibilitatea de a fi înalţi funcţionari publici sau oameni politici, ei au fost cei care au ales. Au fost o serie de prefecţi care au renunţat la calitatea de înalţi funcţionari publici şi au ales să îşi ducă activitatea politică mai departe. A fost opţiunea dânşilor, aşa că trebuie să îşi asume şi riscurile acestei decizii", a spus preşedintele executiv al PD.

Inspectorii guvernamentali vor avea un salariu de bază egal cu cel acordat subprefectului unui judeţ de categoria I, în baza unei ordonanţe aprobată de Executiv în şedinţa de miercuri, când s-a decis şi trecerea unor prefecţi în postul de inspector în cadrul Guvernului. Subprefectul unui judeţ de categoria I are un salariu de bază de 3.405 lei, care va fi majorat, conform legii, în luna octombrie la 3.780 lei, în timp ce prefectul unui astfel de judeţ încasează 3.790 lei, salariu care de la 1 octombrie va fi majorat la 4.207 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici