- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.09.2012, 12:54)
- Emma Toader ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Videanu: Prin incompetenţă, Guvernul Ponta nu a făcut altceva decât să pună pe butuci Oltchim
Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, luni, în legătură cu privatizarea Oltchim că Dan Diaconescu nu are nicio vină, ci vinovat este Guvernul Ponta, care a aprobat strategia.
Urmărește
599 afișări
Videanu: Prin incompetenţă, Guvernul Ponta nu a făcut altceva decât să pună pe butuci Oltchim (Imagine: Bogdan Sgamatin/Mediafax Foto)
Videanu a fost întrebat dacă Dan Diaconescu urmăreşte să câştige un capital de imagine.
"Nu cunosc condiţiile ofertei domnului Dan Diaconescu. Nu sunt publice. Eu nici nu-l acuz. Omul nu are din punctul meu de vedere nicio vină. El s-a raportat probabil la un caiet de sarcini. Atât timp cât a acceptat oferta, înseamnă că el a răspuns unui caiet de sarcini. Cel care este vinovat este cel care a întocmit strategia, cel care a aprobat strategia, şi anume Guvernul României şi cel care a făcut caietul de sarcini", a precizat Videanu înainte de şedinţa BPN al PDL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
În opinia lui Videanu, "prin incompetenţă" guvernul Ponta "nu a făcut nimic altceva decât să pună pe butuci Oltchim".
"Nu cei ce au ofertat sunt vinovaţi, ci mascarada pe care a făcut-o Guvernul României", a apreciat Adriean Videanu.
El a spus că Guvernul Ponta este "responsabil în ansamblu", arătând că procedura de privatizare o aprobă guvernul prin memorandum, iar caietul de sarcini trebuie să-l facă OPSPI.
"Uitaţi-vă la toată această bătaie de joc în procesul de privatizare, plecând de la aprobarea şi modificarea condiţiei de licitaţie cu cinci zile înainte de depunerea ofertelor, ceea ce este fără precedent în istoria post-decembristă a României, până la întocmirea caietelor de sarcini fără verificarea bonităţilor", a mai spus Videanu.
Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.
"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.
Diaconescu a adăugat că avocaţii săi au rămas în sediul Ministerului Economiei pentru lămurirea situaţiei şi că după ce acest contract va fi încheiat el va vinde acţiunile pe care le-a cumpărat de la stat către cetăţeni "probabil, la preţul de pe bursă".
Diaconescu a mai spus că termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecării licitaţiei.
Câştigătorul licitaţiei anunţa luni de dimineaţă că vrea să semneze în cursul zilei contractul cu Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi că banii să intre imediat în conturile companiei, pentru plata salariilor şi asigurarea capitalului de lucru.
La rândul său, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat că este pregătit ca semnarea contractului să aibă loc luni.
Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe